BAŞBAKAN KÜÇÜK, CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MATKAP’I KABUL ETTİ

Başbakan İrsen Küçük KKTC’nin 29. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları için adada bulunan Cumhuriyetçi Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı  Nihat Matkap’ı kabul etti.

Kabulde konuşan Başbakan İrsen Küçük, KKTC’nin 29. Kuruluş Yıldönümü kutlamalarında yanlarında olduğu için Matkap’a teşekkür etti ve “Aramızda olmanız bize güç veriyor” dedi.

Anavatan Türkiye’nin siyasi partilerinin her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu ve kendilerine destek verdiğini kaydeden Başbakan Küçük, bundan güç aldıklarını, onur ve gurur duyduklarını söyledi.

MATKAP

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap da, kutlamalara katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi ve KKTC’nin kuruluş yıldönümü etkinliklerinde CHP’yi temsil etmenin kendisine onur ve kıvanç verdiğini dile getirdi.

Matkap, kendisi ve tüm CHP’liler adına KKTC’nin kuruluş yıldönümünü ve Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Kendileri için Türkiye ne ise KKTC’nin de o oranda değerli olduğunu ifade eden Matkap, KKTC’ye ve Kıbrıs Türk halkına çok önem verdiklerini söyledi.

Kıbrıs Türk halkının çok meşakkatli yıllar geçirdiğini, büyük bir mücadele verdiğini söyleyen Matkap, çok yol alındığını ancak daha kat edilecek çok yol olduğunu söyledi.

KKTC’nin dünya ile entegre olması için her türlü mücadelenin verildiğini ifade eden Matkap, eşitlik ve egemenlik temelinde bir çözümü önemsediklerini ifade etti.

(ÖZ/KAR) FOTOĞRAFLI