Rum polisinin, 3 yabancı uyruklu şahsın tasarrufunda, 500 Euro’luk 16 adet sahte banknot tespit ettiği ve bu paranın, Güney Kıbrıs’a KKTC’den geçirildiği iddia edildi.

Politis gazetesi “İşgal Bölgelerinden Sahte 500 Euro” başlıklı haberinde, Rum polisinin aldığı bir ihbarı değerlendirerek, Rum İstihbarat Teşkilatı ile birlikte Lefkoşa Rum kesiminde ortak operasyon düzenlediğini, operasyon kapsamında polislerden birinin, sahte Euro’ları satın alacakmış gibi, söz konusu şahıslarla buluşma ayarladığını ve şahısların polisten, 16 sahte banknot karşılığında 4 bin Euro talep ettiğini yazdı.

Gazete, alıcı kılığındaki polisin, randevu ayarlarken 16 adet sahte banknot karşılığında 2 bin 500 Euro vereceği konusunda anlaştıklarını anımsatarak, banknotları görmek istediğini söylediğini ve sahte banknotlar ortaya çıktığında, gerçek kimliğini açıklayarak şahısları tutukladığını kaydetti.

Haberde, 3 yabancı uyruklunun dün, Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldıkları ve aleyhlerinde 6’şar günlük tutuklama emri verildiği belirtildi.

(GE/ŞEB)