KKTC tenis kortlarından bir GAÜ fırtınası geçti

KKTF Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın sahibi GAÜ oldu


Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu (KKTF) tarafından düzenlenen 2020 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2019-2020 yılı Lig Sezonu’nu 1. ve 2. sırada tamamlayan Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) ile Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü(GMSK) arasında KKTF kortlarında oynanan maçlar sonucunda 6-0’lık skorla Kupanın sahibi GAÜ oldu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, müsabakalar sonunda dereceye giren takım ve sporculara, kupa, plaket ve madalyalarını sundu.

Ödül töreninde yaptığı konuşmada pandemi döneminde pandemi kuralları içerisinde spor faaliyetlerinin devam etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Tatar, düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kupası turnuvası nedeniyle Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu yöneticilerini ve tenis sporcularını kutladı.

Şampiyonluk sonrası açıklamalarda bulunan GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar; “KKTC Tenis Kortlarından bir GAÜ Fırtınası geçti. Tenis Takımımız KKTC Şampiyonu ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın sahibi oldu. Sonuç 6-0.Değerli Öğrencilerimizi, hocalarımızı ve idarecilerimizi tebrik ediyorum. Gururumuzsunuz” ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk ile ilgili açıklamada bulunan GAÜ Spor Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Doğgün; “2019-2020 sezonu lig şampiyonu ve Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonu takımımız oynamış olduğu kupa maçını, lig ikincisi olan GMSK ile oynanmıştır. GAU Tenis Takımız 6-0 kazanarak kupanın sahibi olmuştur. Tüm sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyor, başarılarımızın her daim olmasını diliyorum” dedi.