KKTC Karadeniz Kültür Derneği Bursa’da Fuara Katıldı

Trabzon Dernekler Federasyonu üyesi olan KKTC Karadeniz Kültür Derneği, bu yıl Bursa’da düzenlenen Karadeniz Tanıtım Günlerine katıldı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre Dernek Başkanı Baki Aygün, yönetim kurulu üyeleri ve folklor ekibi ile gidilen Bursa’da ülkemiz temsil edildi.

Trabzon’un Fethi’nin 554.yıldönümü kutlamaları ve Trabzon Tanıtım Günleri kapsamında Trabzon Dernekler Federasyonu üye dernekler bu yıl İstanbul dışında Antalya, Bursa ve yurt dışında da Trabzonluları buluşturmayı hedefliyor.

Bu kapsamda tanıtım günlerinin ikincisi 18-21 Şubat’ta Bursa Merinos Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Trabzon Tanıtım Günleri’ne, Karadenizlilerin her yönüyle zengin kültürü damgasını vurdu. Trabzon ve bölgeye ait yöresel ürünler, yemekler, kültür ve tarihi motifler, halk oyunları, türküler başta olmak üzere etkinlikte, KKTC Karadeniz Kültür Derneği kendi standı ile hem ülkemizi temsil etti hem de üniversitelerimizin tanıtımını gerçekleştirdi.

Bursa’da yaşayan Karadenizlilerin büyük ilgi gösterdiği tanıtım günleri hakkında konuşan KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün2005 yılından bu yana hizmet veren Trabzon Dernekler Federasyonun yaptığı çeşitli organizasyonlar ve etkinliklerle dernek olarak katıldıklarını söyledi ve “ Karadeniz insanın her alanda güç birliği oluşturması noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bunu yaparken de KKTC’nin tanıtılması, ülkemizin en büyük değerleri arasında yer alan üniversitelerinde Karadenizlilerle buluşturmasını amaçlıyoruz” dedi.