KKTC izinsizler cenneti oldu

Devlet yetkilileri tedbir için neyi bekliyor?

KKTC devleti mali sıkıntılarla baş etmeye çalışırken biryandan da ülkede hiçbir yasal statüsü olmadan yıllardır ikamet eden yabancılarla uğraşmak zorunda kalıyor. Bu gibi kişilerin tespitinde ihraç işlemlerinin devreye konmasıyla bir nebze rahatlama getirildiği düşünülse bile madalyonun bir de öteki yüzünün olduğu ilgililer tarafından ifade ediliyor. Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgide, özellikle uzak ülkelerden KKTC ye gelen ve izni hitamında KKTC yi mekân belleyenlerin ihraç edilme maliyetleri adeta dudak uçuklatıyor. Vatandaşlar büyük önem taşıyan bu konu hakkında yetkililerin ivedi olarak önlem almasının şart olduğunu belirtiyor.

İzinsiz İkametten 7 Pakistanlı’ya 3 Gün Tutukluluk

19.4.2019 tarihinde Dörtyol polis karakolu ekiplerinin Akdoğan’da yaptıkları operasyonda 2007, 2016, 2017 ve 2018 yıllarından beri hiçbir yasal statüleri olmadan ikamet eden 7 Pakistan uyruklu şahsı tespit ederek tutukladı. Ek tutukluluk talebiyle zanlılar bugün Gazimağusa kaza mahkemesinde nöbetçi yargıç Zehra Yalkut Bilgeç huzuruna çıkarıldılar.

Zanlılardan Biri Pasaport İbraz Edemedi

Meselenin tahkikat memuru Yılmaz Güney yeminli şahadetinde olgularla ilgili bilgileri aktardı. Güney şahadetinde 19.4.19 tarihinde saat 20.00 sıralarında Akdoğanda yaptıkları operasyonda Pakistan uyruklu M. B ( E.37)’ ın 14.10.2017 den; M. S( E.23 )’ın 13.8.2016 dan; K. M ( E. 26 )’ ın 21.7.2017 den; A.S ( E.19 )’ ın 4.10.2017 den; İ. M. I ( E.30 )’ ın 29.5.2018 den; I. H ( E.39 )’ ın 12.01.2007 den ve M. M (E.26) nın pasaport ibraz edememesi nedeniyle hitam tarihi henüz belli olmadığından KKTC’de ikamet izinsiz kalmakta olduklarını tespit ederek tutukladığını belirtti.

Zanlılara üçer gün tutukluluk emri

Zanlılar aleyhinde KKTC’de ikamet izinsiz kalmaktan dosya tanzim edildiğini ve ihraç işlemi için yazışmaların yapılacağını, serbest kalmaları halinde kaçma ihtimallerinin yüksek olduğunu belirten polis memuru Yılmaz Güney, zanlı M. M’nin pasaport ibraz edemediği cihetle bu yönde de araştırma yapacağını belirterek zanlılara 3 er gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Zanlılardan paramızı alamadık isyanı

Nöbetçi yargıç Zehra Yalkut Bilgeç’in “tutukluluk talebine karşılık bir şey söylemek ister misiniz ” sorusuna karşılık zanlılar tercüman kanalıyla tutukluluğa itiraz etmeyip  paramızı vermediler cevabını verdiler.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç olguları değerlendirdikten sonra zanlıların üçer gün poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. Polis soruşturması devam ediyor.  (MHA)