7-11 MART’TAKİ FUARDA KKTC 169 METREKARELİK STANDINDA TURİZM BAKANLIĞI YANINDA SEKTÖRDEKİ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ DE TEMSİL EDİLECEK

KKTC, dünyanın en büyük turizm fuarlarından “ITB Berlin 2012 Turizm Fuarı”na bu yıl da katılıyor.

7-11 Mart tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek fuarda KKTC’nin 169 metrekarelik standında, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı yanında sektördeki sivil toplum örgütlerinin ve havayolu şirketlerinin de masaları yer alacak. Stant, Bellapais Manastırı konseptiyle hazırlanacak.

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, bakanlık ve sektör temsilcileri, fuar için yarın sabah THY’ye ait uçakla saat 04.40’ta KKTC’den ayrılacak ve İstanbul üzerinden Berlin’e gidecek. Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel’in ise daha sonra Berlin’e gitmesi bekleniyor.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, ITB Berlin Turizm Fuarı’ndaki Kuzey Kıbrıs standı, Bellapais Manastırı konseptiyle ve Kıbrıs Türk mimarisini yansıtan zengin görsellerle otantik bir stant olarak hazırlandı. Sedir köşesi de yer alan stantta, toplantı ve çalışma odaları, mutfak ve depo da bulunuyor.

Kuzey Kıbrıs standında KITSAB, KITOB, Res-Bir, KITREB, Karpaz Eko Turizm, Sağlık Turizmi ve Golf Turizmi, Antik Mağusa masaları yer alacak ve tanıtım yapacaklar.

BADEM MACUNU… HELLİMLİ BİDDA…SUMADA…OZA KAHVE

RES-Bir masasında, ziyaretçilere, Kıbrıs Türk kültürünü yansıtan yiyecek ve içeceklerden badem macunu, hellimli bidda, çitlembikli bidda, kavrulmuş fıstık, gül şurubu, sumada ve Brandy sava ikram edilecek.

“Dizayn 74” de kil ve seramik malzemeleri götürerek otantik kap ve eşyaları stantta yapacak. Ayrıca Oza Kahvesi tarafından ziyaretçilere kahve ikram edilecek.

ZEYTİN DALIYLA BUHUR

Kuzey Kıbrıs standına, halkoyunları kıyafetleriyle iki kız öğrenci de yer alacak ve buhurdanlıkta zeytin dalı ve yaprağı yakılacak.

Bu yıl, 46’ncısı düzenlenecek ITB Berlin Turizm Fuarı, Londra WTM Turizm Fuarı ile birlikte dünyanın en prestijli turizm fuarı kabul ediliyor. 160 bin metrekarelik alana kurulu fuarı her yıl ortalama 170 bin kişi ziyaret ediyor. Fuarda geçen yıl 11,163 katılımcı yer almıştı.