KKTC Bu Hafta Karakışı Yaşayacak

Yarın Ve Salı Don Olayı, Cuma’dan İtibaren Yağmur Bekleniyor.....
Meteoroloji Dairesi’nin 8 – 14 tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre yarın ve çarşamba don olayı; cumadan itibaren yağmur bekleniyor.

Rapora göre ilgili dönemde bölge periyodun ilk günleri yüksek basınç sistemi ile serin, diğer günlerde alçak basınç sistemi ile soğuk ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

Hava yarın açık ve az bulutlu olurken, sabah saatleri iç kesimlerde don olayı bekleniyor.

Rapora göre çarşamba günü havanın açık, zamanla parçalı bulutlu olması ve sabah saatleri iç kesimlerde don olayı yaşanması bekleniyor.

Perşembe günü hava parçalı bulutlu olurken cuma günü havanın parçalı, zamanla çok bulutlu ve yer yer sağanak yağmurlu, Cumartesi parçalı ve çok bulutlu sağanak veya gök gürültülü sağanak yağmurlu olması, pazar günüyse parçalı bulutlu günün ilk saatleri yer yer sağanak yağmurlu olması bekleniyor.

Rapora göre haftaya pazartesi gününün ise parçalı bulutlu geçmesi öngörülüyor. 

Bu dönemde en yüksek hava sıcaklığının iç kesimler ve sahillerde genellikle 19 – 22 derece; periyodun son günlerinde ise 15 – 18 derece dolaylarında seyretmesi bekleniyor.

Rapora göre bu dönemde rüzgâr genellikle Güney ve Batı yönlerden orta kuvvette yağışlı günlerde zaman zaman kuvvetli esecek.