RAUF RAİF DENKTAŞ VE DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATMA DERNEĞİ İLE EMEKLİ MÜCAHİTLER DERNEĞİ MESAJ YAYINLADI

 Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği ile Emekli Mücahitler Derneği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 31. kuruluş yıldönümünü nedeniyle yayınladığı mesajda, halkın cumhuriyet bayramını kutladı.

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği, KKTC’nin kuruluş yıldönümünü gurur ve kıvançla kutladıklarını söyledi.

Cumhuriyetin, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucu olduğu dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Cumhuriyetimizin 31. yılını kutladığımız bu günlerde geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Rauf R. Denktaş ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramınızı yürekten en kalbi sevgilerimizle kutluyoruz.”

Emekli Mücahitler Derneği de, 31 yıl önce KKTC devletini kurmanın onur ve gururunu yaşadığını belirterek, mücadele sürecinde canını feda eden şehitleri rahmet, gazileri minnet ve şükranla andı.

KKTC’nin yaşaması ve bayrağın ilelebet gönderde dalgalanması için bundan sonra da mücadeleyi sürdürme azim ve kararlılığı içinde olacağını belirten dernek, cumhuriyeti yaşatmak, korumak ve ayakta tutmak için kişisel kararlardan önce halk için kararlar almanın ve herkesin birbirine saygı göstermesinin önemine vurgu yaptı.