“Kimlik kartımı geri vermeye hazırım"

Dikmen'e bağlı Boğazköy Oray 10 Sitesi’nde 4 yıldan beridir ikamet eden Veysel Tilki isimli vatandaş, Pazar günü kullanmak istediği sırada seçmen listelerinden adının silindiğini öğrendi. Tilki, yaşadığı duruma isyan etti.


Dikmen Belediyesi’ne bağlı eski Gönyeli yolu üzerinde bulunan Oray 10 Sitesi’nde 4 yıldan beri ikamet eden Veysel Tilki isimli vatandaş gerekli işlemlerin yapılmasına rağmen dün oy kullanamayınca isyan etti. 4 yıl önce kalmakta olduğu Gönyeli’deki evinden Oray 10 Sitesi’nden aldığı eve taşınan ve ikamet değişikliğini gerekli mercilere bildirmiş olmasına rağmen, dün gerçekleştirilen yerel seçimlerde oy kullanamadığını belirtti. Tilki, oy kullanmak için gittiği sandıklardaki listelerde adının bulunmadığını ifade etti. Dikmen için oy kullanamayan Tilki, seçmen olarak eski ikametgâhı olan Gönyeli’ye giderek buradaki listeleri de kontrol ettiğini, ancak burada da gerek kendi isminin gerek eşinin isminin bulunmadığını söyledi. Yaşadığı bu durama sitem eden Tilki, "Vatandaşlara bu şekilde mi muamele yapıyorlar. Mademki beni seçmen olarak bu devlet kabul etmiyor, kimlikleri geri vermeye hazırım" şeklinde konuşarak tepkisini ortaya koydu.

"Kimlik kartımı teslim etmeye hazırım"

Veysel Tilki şöyle konuştu:

"Dört yıl önce Dikmen Belediyesi’ne bağlı eski Gönyeli yolu üzerinde bulunan Oray 10 Sitesi’nden almış olduğum eve taşındım. Dikmen Belediyesi’nden hizmet aldığım için ikametgâh değişikliğimi gerekli yerlere bildirerek değişmesini sağladım. Ancak yapılan seçimlerde Dikmen için oy kullanmak istediğimizde eşimin ve benim seçmen listelerinde ismimizin yazılı olmadığını öğrendim. Daha sonra eski ikametgâhım olan Gönyeli'ye giderek bir yanlışlık olabileceği düşüncesi ile buradaki listeleri de kontrol etmek istedim. Ancak burada da isimlerimizin kayıtlı olmadığını gördüm. Adres değişikliklerini bildirmemiz gerektiğini çağrılarda bulunarak bildirmemizi isteyen devlet yetkililerinin vatandaşın hakkı olan seçim hakkının elinden alması çok yanlış bir davranıştır. Mademki beni seçmen olarak kabul etmediler, ben de bir çağrı yaparak KKTC kimlik kartımı devlete teslim etmeye hazır olduğumu belirtmek istiyorum."

Kaynak:Gündem Kibris