Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası (KIBTES) Genel Başkanı Himmet Turgut, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil’in, katıldığı bir radyo programında "Kıbrıs Türkiye'nin işgalinde olan ve istila edilmiş bir yerdir. Bu yerde de Türkiye kansız bir soykırım uyguluyor" şeklindeki sözlerini eleştirdi. Turgut, KIBTES’in bu ifadelere ilişkin derhal hukuki işlemlerin başlatılmasını talep ettiğini belirtti.
Elcil’in daha önceki yıllarda basına yansıyan skandallar zincirine yeni bir halka eklediğini kaydeden Turgut, Kıbrıs Türklerine soykırım uygulanmak istendiğini ve Muratağa, Sandallar ve Atlılar’daki katliamların halen hafızalarda olduğunu hatırlattı.
Turgut, “Dağın Kadın Hali” kitabının tanıtımı adı altında terör örgütü PKK’nın propagandası yapan söz konusu sendikanın dağıttığı ajandalarda ise Kıbrıs Türkü’nün milli mücadeleyle geçirdiği özel günleri hiç yaşanmamış, hiç tarihe yazılmamış gibi gösterdiğini savundu. Turgut, “KKTC’nin ilanı ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı adeta yok sayıp kendi toplumuna ve milli değerlerine karşı ne kadar yozlaşmış olduğunu gösterdi” ifadesini kullandı.
Turgut, şöyle devam etti:
“Bu doğrultuda Emeği ve emek kesimini kendi ideolojik çıkarlarına hizmet eden aparat gibi gören; insana, emeğe ve en önemlisi de bu topraklara ve tarihine yabancı bir zihniyeti kabul edemeyeceğimizin altını çiziyor; mevcut sendikalara üye öğretmenlerin üyeliklerini gözden geçirerek kimlerle yol yürüdüklerini tekrar düşünmeye davet ediyoruz.”