TURGUT: “BAYRAKLAR, DÜNYA MİLLETLERİNİN SEMBOLÜDÜR VE HER MİLLETİN BAYRAĞI SAYGIYI FAZLASIYLA HAK EDER”

Lefkoşa, 18 Kasım 19 : Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası (KIBTES) KKTC’nin kuruluşunun 36’ncı yıl dönümünde Rum kesiminde düzenlenen eylemlerde KKTC bayrağının yakılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Yönetim Kurulu adına Himmet Turgut tarafından yapılan yazılı açıklamada, bayrakların dünya milletlerinin ortak sembolü ve her milletin bayrağının saygıyı fazlasıyla hak ettiği belirtildi.

Turgut, açıklamasında, “Milletimizin de ortak sembolü ve değeri olan KKTC bayrağımız, aynı zamanda milletimizin ezelden ebede uzanan birliğinin de teminatı olup, sonsuzluğa kadar bu topraklarda istense de istenmese de özgürce dalgalanacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Turgut, KIBTES olarak, Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin Kilise yönetiminde Rum eğitim sistemindeki Rum gençliğinin dimağlarını zehirleyen ırkçı temellere dayalı, iki halk arasındaki kin ve nefreti körükleyici, Türk düşmanlığı üzerine kurulu Nazi Almanyasını aratmayacak ırkçı unsurlardan bir an önce temizlenmesini tavsiye ettiklerini bildirdi.

Turgut şöyle devam etti: 

“(KIBTES) öğretmenlerinin öğrencilerine bayrak yakmakla bayrağın yok edilemeyeceğini, yaktıkları bayrağın kendilerini yaklaşık 350 yıl adalet ve hoşgörü ile yöneten Osmanlı medeniyet devletinin torunlarının bayrağı olup; kin, nefret ve kibirin alçakların âdeti olduğunu hatırlatmalarını insanlık ve vicdan adına tavsiye etmektedir.” 

(RU/FEZ)