KIBRIS'TA 'ACUN ILICALI' TURİZMİ

TV8’de yayınlanan ve bir Acun Ilıcalı klasiği olan ‘Survivor’ın finali bu yıl da Kıbrıs’ta yapılacak. Bafra bölgesinde ‘Kaya Artemis Otel’de 2 Temmuz’da yapılacak final öncesinde Ada’da heyecan yaşanıyor diyebiliriz. Survivor dönemi, hem Kıbrıs Türk halkı hem de Türkiye’den binlerce misafir Kaya Artemis’e akın ediyor.
Bir anlamda Acun Ilıcalı, Survivor’la ‘turizm hareketi’ başlatıyor.
Acun Ilıcalı, ‘bazı’ ünlü isimlerin aksine Kıbrıs’ın gerçek yüzünü ortaya koyuyor. Kumar, eğlenceden farklı olarak, Kıbrıs’ın tanıtımına büyük bir hizmet veriyor.
KKTC Turizm Bakanlığı’nın bir yıl boyunca yapmakta zorlandığı reklamı, bir hafta gibi kısa bir sürede yapıyor Acun Ilıcalı.
Edindiğim bilgilere göre, Survivor’dan bir ekip haziran ayında Kıbrıs’a gelecek. Burada, yapılacak finalle ilgili detaylar konuşulacak. Finalden önce hangi oyunların oynanacağı, hangi şartların oluşturulacağı belirlenecek. Baştan aşağıya yenilenen ‘Artemis Otel’de de bu yönde hazırlıklar yapılıyor.

Fiyatlar fırlıyor

740 odalı otel, ‘Survivor’ dönemi full çekiyor. Öyle ki, 3 - 4 günlük ‘Survivor paketleri’ bile yapılıyor. Fiyatlar ise normalden çok daha pahalı oluyor. Mesele Survivor olmasa, kişi başı gecelik 400 TL olan konaklama ücreti, 700 TL’ye fırlıyor. Eğer aşırı yoğunluk olursa da, bunun daha da üstünde fiyat olabiliyor. Acun Ilıcalı’yı ve Survivor oyuncularını yakından görmek isteyen, ancak otelde konaklama yapamayanlar da ciddi bir ücret ödemek zorunda. Kaya Artemis’te yer bulamayanlar, bölge otellerinde yerlerini alıyor.

Acun’un katkısı büyük

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun da, Acun Ilıcalı’nın ülke tanıtımına büyük katkısı olduğunu söylüyor. Kıbrıs turizmiyle ilgili sohbet ettiğim Tolun, “Sefa Bey, Acun Ilıcalı’nın Survivor’la Kuzey Kıbrıs tanıtımına yaptığı katkıyı bizim devletimiz yapamıyor” diyor.
“İç turizmde de büyük rezervasyon artışı yaşanıyor o dönemde” diyen Tolun’un, “Survivor’da bir Kıbrıslı Türk olsa, Ada oraya kilitleniyor” sözü de önemli.  Orhan Tolun’un, Survivor’la ilgili söylediklerini dikkate almakta fayda var. Acun Ilıcalı’nın değerini kavrayacak durumda olmalıyız.
KKTC yönetimleri, turizmin gelişmesi konusunda böyle programlardan yararlanabilir. Acun Ilıcalı, kabul ederse ‘Fahri Turizm Elçisi’ yapılmalı. Bizlerin, ‘kumarla’ gündeme gelen sanatçılara değil, ülke tanıtımına katkı yapan Acun’lara ihtiyacımız var.

Dalaman’a uçuş şart

KKTC’den, Güney’deki bölgelere uçuş sıkıntısı yaşanıyor. Ercan’dan tatil merkezi olarak sadeceAntalya’ya uçuşun olması tepki çekiyor. Birçok okuyucumuz yazdı, “Dalaman’a Ercan’dan uçuşların olmaması nedeniyle, FethiyeMarmaris, Göcek gibi yerlerden KKTC’ye gitmek isteyen binlerce turist sıkıntılar yaşıyor.”
Antalya havaalanı turizm merkezlerine uzak olunca, uzun yolculuk nedeniyle Kıbrıs’a seyahat zor oluyor. İstenilen, KKTC’den İngiltere’ye yapılan uçuşların biri Dalaman üzerinden yapılsın. KKTC’den kalkacak uçak, Dalaman üzerinden touchdown yaparsa, binlerce turist akışı sağlanabilir. Pegasus,AtlasjetAnadoluJet gibi hava yolu şirketlerinin bu talebe karşılık verebileceğini düşünüyorum.