Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği, Kütüphane Haftası çerçevesinde Lefkoşa’da Atatürk Kültür Merkezi ile Milli Kütüphane’nin bahçesinde bugün  “Kitap Okuma Etkinliği” gerçekleştirdi.

Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği’nden verilen bilgiye göre, “kitap okuma etkinliği, “Hayat Boyu Kütüphaneler” teması ile kutlanmakta olan 50. Kütüphane Haftası’nın coşkusunu meydanlarda kitap okuyarak yaşatmak ve okuma kültürünün önemine dikkat çekerek bu alanda farkındalık yaratmak hedefiyle” Türkiye ile eş zamanlı olarak bugün 11.30-12.30 saatleri arasında yapıldı.

Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği Başkanı Rukiye Kaymak ve üyelerinin katılımıyla düzenlenen etkinliğe, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ile Sedat Simavi Endüstri ve Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile kitap dostları da destek verdi.

Etkinlikte kısa bir konuşma da yapan Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği Başkanı Rukiye Kaymak, ilk kez geçen yıl Girne’de gerçekleştirdikleri kitap okuma etkinliğinin ikincisini Lefkoşa’da Milli Kütüphane önünde gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Kaymak, önce okuyan bir birey sonra okuyan bir toplum olma yolunda farkındalık yaratmak amacıyla katılımcıları ve herkesi kitap okumaya davet etti.