“HERKESİ HOMOFOBİ, BİFOBİ VE TRANSFOBİYE KARŞI SES ÇIKARTMAYA, BU SESİ ÇOĞALTMAYA DAVET EDİYORUZ”

Kıbrıs Türk Barolar Birliği İnsan Hakları Komitesi, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Transfobi ve Bifobi ile Mücadele Günü vesilesiyle, Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks ve Artı (LGBTİ+) haklarını koruma ve destekleme konusundaki kararlılığını ifade etti.
Komite LGBTİ+’ların insan hakları mücadelesine taraf olduğunu vurguladı ve herkesi homofobi, bifobi ve transfobiye karşı ses çıkartmaya, bu sesi çoğaltmaya davet etti.
Kıbrıs Türk Barolar Birliği İnsan Hakları Komitesi tarafından yapılan açıklamada, “LGBTİ+’ların hak mücadelesi, Kıbrıs’ın kuzeyinde ve dünyada yürütülen diğer hak mücadelelerinden cinsiyet, ırk, dil, din, etnik köken, engellilik temelinde ayrımcılığa uğrayanların mücadelelerinden kopuk ve bağımsız değildir” denildi.
İnsan haklarının, herkes için eşit uygulanması gereken, insan olduğumuz için, doğuştan sahip olduğumuz haklar olduğu vurgulanan açıklamada, “Ancak ülkemizde LGBTİ+’ların cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelinde başta yaşam hakkı, işkence, insanlık dışı yada onur kırıcı muameleye maruz kalmama hakkı, eğitim, sağlık, barınma hakları olmak üzere birçok hakları ihlal edilmektedir. Bunu önleme ile ilgili olarak Anayasamız, yasalar ve mevcut prosedürler yetersiz kalmaktadır” ifadeleri yer aldı.