“AĞIR KÜFÜRLER SARF EDİP, SÖZLÜ VE FİİLİ SALDIRIDA BULUNDULAR”

BASIN-SEN Başkanı Ali Kişmir’in imzasını taşıyan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Cumhuriyet Meclisi önündeki eylemlerine devam eden Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği’nin (Kar-İş) eylemini kamuoyuna duyurmak amacıyla eylem alanına giden Kıbrıs Postası muhabirinin kamerasına, eylemciler tarafından müdahale edildi. Eylemcilerin muhabirin kamerasına müdahalede bulunarak, canlı yayını sonlandırdığı ve muhabirlere yönelik ‘’sizi burada istemiyoruz’’ denildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Muhabirlere sözlü hakarette de bulunan eylemciler hızlarını alamayarak, yapılan müdahale üstüne olay yerine giden gazete Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat, Yazı İşleri Müdürü Onur Evrensel ve Haber Müdürü Canan Onurer’in üzerine yürüyerek, ağır küfürler sarf edip, sözlü ve fiili saldırıda bulundular."
 

Kıbrıs Manşet'in eylemcilerin olumsuz davranışına eleştirisi

"Özgür olmayan bir ortam; kuşku, korku, belirsizlik, güvensizlik ve uyuşukluk getirir”  Montesquieu’nun bu görüşleri günümüzde de geçerlidir.

Özgür insan, özgürce düşünebilen ve fikirlerini özgürce ifade edebilen insandır. Bunun yolu da bilgiye erişim hakkıdır! 

Kıbrıs Manşet olarak; Halkın haber alma özgürlüğüne ve Kıbrıs Postası ekibine, bazı Kar-İş eylemcilerinin gerçekleştirdiği saldırıyı kınıyoruz.