Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, İlklere İmza Atıyor

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) yüksek öğretim konusunda bir ilke imza atarak "KKTC'de kurulan ve Liberal Art Eğitim Sistemi veren ilk ve tek Üniversite" ünvanını aldı. Yüksek öğretimin seçkin ve lider kuruluşu Girne Amerikan Üniversitesi'nin kardeş üniversitesi olan KAÜ Genel Sekreteri Şenay Gerboğa, KAÜ farkının temel prensiplerini anlattı.

KAÜ tam anlamıyla Kıbrıs'ta bir ilktir

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi'nin teorinin yanında uygulama eğitimi veren bir şehir üniversitesi olduğunu vurgulayan Gerboğa, "KAÜ tam anlamıyla Kıbrıs'ta bir ilktir" dedi. KAÜ Genel Sekreteri Şenay Gerboğa "Bizim amacımız Kıbrıs'ta yaşamış olan medeniyetlerden bize miras kalan tarihi sahiplenerek, bunları yeniden Kıbrıs'a kazandırıp, gelecek nesillere bu mirası en iyi şekilde aktarabilmektir" diyerek bu hedeflerini gerçekleştirmek için yaptıkları çalışmaları anlattı.

Serhat Akpınar'ın koyduğu hedefler

KAÜ Kurucu Rektörü ve Mütevelli Heyeti Başkanı Serhat Akpınar'ın koyduğu hedefler doğrultusunda bu yapıyı Kıbrıs halkına kazandıracağına işaret eden Gerboğa "Sayın Akpınar tüm medeniyetleri içinde barındıran bir Osmanlı Medeniyetler Kütüphanesi açılışı hazırlık çalışması başlattı, bu proje hayata geçirildiğinde üniversitemiz büyük ve eşsiz bir kütüphaneye sahip olacaktir" dedi.

Kütüphanenin kapıları halka açık olacak

Osmanlı Medeniyetler Kütüphanesi'nin kapılarının tüm Kıbrıs ve Lefkoşa halkına açık olacağını kaydeden Gerboğa, "KAÜ öğrencilerinin yanısıra başta Lefkoşa halkı olmak üzere tüm Kıbrıs halkı bu kütüphaneden yararlanabilecektir" dedi. KAÜ Genel Sekreteri Şenay Gerboğa, KAÜ Osmanlı Medeniyetler Kütüphanesi'nin tüm tarihi doku ve motiflere sahip olduğunu, restorasyon sürecinde bu dokunun tüm halka ve öğrencilere ayrı bir ışık tutacağını belirterek "Bu büyük ve eşsiz proje ile elde edilecek tüm imkanlar halkımızın hizmetine sunulacağı için büyük bir heyecan duyuyoruz" diye konuştu.