TC Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, KKTC’ye su ve elektrik götürülmesi projesine işaret ederek “Şunu göstereceğiz, 'Kıbrıs Adası'nın jeopolitik, jeoekonomik bağlantısı doğal olarak Anadolu Yarımadası'yladır. Eğer barış istenirse bu herkesin menfaatinedir” dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen, Dışişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesi üzerinde söz alan milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, diğer konulara biraz fazla ağırlık verdikleri için Kıbrıs konusunun üzerinde duramadıkları yönünde özeleştiride bulunarak, Kıbrıs davasının her aşamasında, Türkiye'nin menfaatleriyle Kıbrıs'taki soydaşların hukuklarını korumak adına her türlü tedbiri aldıklarını ifade etti.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

''Öylesine stratejik bir adım atıyoruz ki,  bu hayaldi daha önce, Türkiye'den Manavgat suyunu Kıbrıs'a taşıyacağız. Fiilen Kıbrıs'la Türkiye'nin bir hatla birleşmesi. Elektriği de vereceğiz. Şunu göstereceğiz, 'Kıbrıs Adası'nın jeopolitik, jeoekonomik bağlantısı doğal olarak Anadolu Yarımadası'yladır. Eğer barış istenirse bu herkesin menfaatinedir.' Doğu Akdeniz'de Mısır'la yürüttüğümüz ilişkiler, Doğu Akdeniz'deki dengeleri yeni bir zemine oturtma yönünde ilerliyor.''

Davutoğlu, geçen ay, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı zirvesinde de KKTC'nin, ''Kıbrıs Türk Devleti'' adıyla gözlemci üye olduğunu, KKTC'nin değişik yerlerdeki temsilcilik sayısının da 19'a çıktığını bildirdi.