Taksitlendirmeye müracaat etmeyenlerin elektrikleri kesiliyor

BRT, Sosyal Sigortalar ve bazı bakanlıklar ile birçok Kamu Dairesinin yanısıra bazı belediyelerin de elektrikleri kesilecek

Müdahale kabul görmeyecek diyen Elektrik Dairesinin bazı çalışanları, ya taksitlendirme yapılacak yada elektrikler kesilecek diyor

 

Kıb-Tek personeli borcunu ödemeyen vatandaş ve işletmelerin yanısıra, birçok Kamu Dairesinin elektriklerini kesmek için hazırlık yapıyor. Özelleştirme ile Özerkleştirme tartışması yapılan ve dağıtım ile tahsilatı özelleştirilmesi düşünülen Kıb-Tek’in kırmızı çizgideki maddi durumunun düzeltilmesi ve akaryakıt   ihtiyacının giderilmesi için borçlarını taksitlendirme müracaatı yapmayan tüm borçluların elektriklerini kesmeye başlayacağı öğrenildi.

CUMA GÜNÜNE KADAR SÜRE TANINMIŞTI

Kıb-Tek yönetim kurulu, tüm alacaklarını tahsil etmek için Kamu daireleri de dahil tüm borçlulara 17 Ocak, Cuma gününe kadar borçlarını taksitlendirmeleri için çağrı yapmış ve borçlarını taksitlendirmeyen Kamu Daireleri de dahil borçluların elektrik akımlarını keseceğini duyurmuştu. Taksitlendirme yapmayan bazı bakanlıkların yanısıra, BRT, Sosyal Sigortalar ile bazı belediyelerin elektriklerinin kesileceği öğrenildi.

ELEKTRİKLER KESECEĞİZ

Kıb-Tek çevrelerinden güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada, Elektrik Dairesini bu duruma siyasiler getirdi. Gelen, giden tüm hükümetler, Kamu Dairelerinin ve belediyelerin elektriklerini sürekli ödememeyi kendine vazife edindi. Kıb-Tek sürekli borçlanırken, faizlerin getirdiği yükü kaldıramayacak noktaya geldi. Ama hükümetler Kamu Dairelerinin borcunu iflas noktasına getirdikleri Elektrik Dairesine ödememeyi sürdürdü dedi.

CURCUNA BAŞLIYOR

Ayni kaynak açıklamasına devamla, yönetim kurulumuz Cuma gününe kadar borçların taksitlendirilmesi için kamu dahil herkese süre tanıdı. Bizler taksitlendirme yapmayan borçluların elektriklerini kesmeye başlayacağız. Kısacası bugün itibarı ile ‘Curcuna’ başlıyor.

BİRÇOK KAMU DAİRESİ İLE BELEDİYENİN VE BRT’NİN ELEKTRİKLERİ KESİLECEK

Elektrikleri kesilecekler arasında birçok Kamu Dairesinin yanısıra bazı bakanlıklar, Sosyal Sigortalar Dairesi ve bazı belediyeler de var. Gönyeli Belediyesi yeniden yapılandırma için müracaat etti.  Bir yerde pürüz var o giderilecek. Ama Lefkoşa Belediyesinin elektriği kesilecek. BRT’nin de elektriği kesilecek. Kamunun borcu yoktur diyen Maliye Bakanı bize borç yoktur diye dökümanları göstersin bakalım’

MÜDAHALE KABUL GÖRMEYECEK

Hükümet tarafından kesme işlemine yönelik müdahale tarafımızdan kabul görmeyecek diyen ayni kaynak, ya borçlarını taksitlendirecekler ve buna uygun olarak ödemeye başlayacaklar. Yada elektrikleri müdahaleye rağmen kesilecek dedi.

  
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER