“PARA HALKTAN KESİLDİ!”


Kamu-Sen Başkanı Özkardaş Star Kıbrıs gazetesinden Nupelda KARABUĞDAY'a Kıb-Tek ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kıb-Tek'e alınan santrallerin parasının halktan kesildiğini söyleyen Özkardaş iddialarının devamında Kıb-Tek'in Akim'in çiftliği olmadığını da belirtti. Özkardaş'ın Star Kıbrıs'ta yayınlanan haberinin devamında artık halkın temiz toplum istediğini belirttiği açıklamaları şöyle : 
 
Kamu-Sen Başkanı Özkardaş, satın alındığı söylenen elektrik santralleri motorlarının Türkiye’den hibe edildiğini iddia etti 

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, Eski Maliye Bakanı Ahmet Uzun döneminde, Türkiye’den getirilen büyük elektrik santral motorlarının Türkiye’den hibe edilmiş olmasına rağmen parasının kamu çalışanlarından kesildiğini iddia etti. O dönem söz konusu santral motorlarının, KKTC tarafından satın alındığı ve vergisinin de halktan kesildiğini söyleyen Özkardaş, konunun gerçeğini şu anda Türkiye’de merkez valiliğini yürütmekte olan bir isimden öğrendiğini açıkladı. 

Özkardaş konuyla ilgili şu açıklamaları kaydetti; “Hatırlarsanız Ahmet Uzun, Maliye Bakanı’yken törenlerle Türkiye’den büyük elektrik santral motorları geldi. Onun parasını kamu çalışanlarının maaşlarından kestiler. Meğer Türkiye onları hibe etmiş. Bunları kendi paramızla alıyoruz diye sevinmiştik biz, Türkiye’de bir bürokrat ile konuşurken kendisi söyledi. Bunu bana söyleyen şu anda merkez valisidir Türkiye’de” 

“KIB-TEK, AKİM’İN ÇİFTLİĞİ DEĞİL” 

Kıb-Tek’te yaşanan sorunlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Özkardaş, Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim’in kurumu yönetemediğini savundu. Akim’in kurumu kendi çiftliği gibi yönettiğini söyleyen Özkardaş, “Kıb-Tek’i denetlemeye sayıştay denetçileri gitti mi? Kabul etmediler, kapı dışarı ettiler denetçileri. Bu ülkenin sayıştay denetçisinin hakkı ve yetkisi yok mu denetlemeler yapmaya? Sizin bir korkunuz yoksa siz kendiniz davet etmelisiniz. Bir takım şaibeler konuşuluyorsa onlar davet etmeli. İddialar var ki Kıb-Tek yasa dışı olarak borçlanmalar yaptı bazı bankalarda milyonlarca dolar. Bunlar iddiadır. Münhal ilan etmeden, sınav yapmadan, nitelik aramadan istihdam ediliyor kurumda, partinin genel sekreteri çıkıp diyor ki bu CTP’nin namus borcuydu. Bu istihdamlar savunuluyor. 

KTHY nasıl batırıldı, Kıb-Tek’te oynanan oyunlar da aynı şekilde. Bundan bir yıl önce Kıb-Tek ile ilgili bir söz söylense halk desteklerdi ama bugün öyle mi? Halk Kıb-Tek’e olan desteğini çekmiştir. Halktan öyle yoğun bir tepki var ki kendilerine. Bu halkı bıktırma usandırma noktasına getirmesinler. Kıb-Tek ne İsmet Akim’in malıdır ne de oradaki çalışanların malıdır. Halk konuştuğunda kimse halka hakaret etmesin. Çok üzgünüm ama şu andaki yönetim halk ile Kıb-Tek’i birbirinden kopardı belki de bunu özellikle yapıyorlar, halk ile Kıb-Tek’in arasını açmak için” dedi. 

“SU AKAR YOLUNU BULUR” 

Ülke siyasi gündemiyle ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunan Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “ Su akar ve yolunu bulur. 

UBP’nin, CTP’nin veya diğer partilerin şuanda içinde bulunduğu duruma baktığımızda kendi yarattıkları kurbanı oluyorlar. Ellerinden bırakmak istemedikleri sistemin içerisinde boğuluyorlar. UBP’de 7 aday var. Genel Kurul yapılırsa bu hükümet devam eder mi etmez mi o da bir soru işareti olarak duruyor. Birkaç yıl öncesine gidersek yerel seçimler, belediye seçimleri, ardından anayasa referandumuna bakarsak bu halk siyasi partilere çok iyi mesajlar verdi. Halk dedi ki artık kendilerine, siz bu ülkeyi yönetmekte acizsiniz. Bu ülkeyi yönetemiyorsunuz, yarattığınız bu sistem çökmüştür, siyaset yozlaşmıştır, kamu mahvedildi, elinizi eteğinizi çekin mesajı verildi” 

“HALK TEMİZ TOPLUM İSTİYOR” 

“Seçimlerde Kamu-Sen olarak kararlı oy kampanyası yaptı. Sizi aldatan, size yalan söyleyenlere artık inanmayın kişilere oy verin dedi. Yüzde 35 bir karma oy çıktı. 

Alışkanlıklar yıkıldı hiç gidilmeyecek zannedilen belediye başkanları gitti. Tüm partilerin birlikte uzlaştıkları ve halkın önüne getirdiği anayasa değişikliği halk tarafından reddedildi. Başka ülkelerde olsa siyasi partilerin başkanları istifa eder, bizde bir pişkinlik var. Son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiçbir partiye bağlı olmayan bir aday hükümetin büyük ortağı partisi kadar tek başına oy aldı. Bunlar bir göstergedir, halk temiz toplum istiyor. 

Sorgulayan, yargılayan siyasetçiler istiyor. Şu anda siyasette yaşanılan sancılar budur. Denizde yarattıkları dalgaların içerisinde boğuluyorlar. CTP’ye baktığınız zaman güya, halkın değişim mesajını aldılar ve değişim yapacağız dediler. Genel Kurul’larında bir baktık aynı kişiler parti meclisinde, kendileri değilse bile evlatları o koltukta. UBP’de, delege sistemini terk ettik dediler, artık üyeler olacak dediler orada bir sürü tartışma yaşandı. 

Genel Kurul yapılamaz denildi, Serdar Denktaş zaten çekildi hiç sesi çıkmıyor. Öte yandan bakıyoruz Kudret Özersay tam da doğru bir zamanda parti kuracağını, olası bir seçimde halkın alternatifsiz olmayacağını söylüyor. 2011 yılında 2.47 olan Sterlin bugün 4 TL’leri gördü. 7-8 yıldır artış alamayan memurlar var. 

Özel sektörde günde 12-13 saat çalışan sendikalı olma haklarından yoksun, sosyal haklarından yoksun insanlarımız var. Bizim yasalarımıza göre özel sektörde haftalık çalışma saati 40 saati geçemez, o asgari ücret 40 saat şekline göredir. Ben bir hesap yaptım haftada 50-60 saat çalışan özel sektör çalışanları var.”

Kaynak : Starkıbrıs