Kendi canımızla oynuyoruz

Başkentte, seyir halindeyken cep telefonunda konuşandan, kask takmayana kadar birçok motosiklet sürücüsüne rastlamak mümkün.

Başkentte hem anayollarda hem de ara yollarda kuralsızlık aldı başını gidiyor. Yetkililer trafikte yeterli denetimin personel yetersizliğinden dolayı yapılamadığını söylerken, vatandaşlar da yasalara uymayarak kendi hayatları ile oynamayı sürdürüyor.

Son yıllarda trafikte kurallara uymayanların sayısında gözlemlenen artışın başlıca faktörü, yeterli denetimin yapılmaması olarak karşımıza çıkıyor.

Trafikte özellikle motosiklet sürücülerinin yasa gereği kask takması zorunluyken, kendi güvenliklerini hiçe sayarak bunu yapmıyorlar, hatta cep telefonuyla bile konuşuyorlar.

Ölümlü trafik kazalarından ders almadığımızın bir göstergesi olan bu hareketler özellikle başkent yollarında sıkça görülmeye başlandı.

Vatandaşlar, yollarda denetimin daha sık yapılmasını arzu ettiklerini belirterek, “Nasıl ki bir trafik kurallarına uyuyoruz, uymayanların da cezalandırılmasını istiyoruz.

Bazı motosiklet sürücüleri, özellikle de paket servisi yapanlar araçların aralarından geçerek hızla yolda ilerlemeye çalışıyor. Bunlar araç sürücüleri için büyük tehlike oluşturuyor. Onların da kurallara uyması şarttır. Polise burada büyük görevler düşüyor” dedi.


Kıbrıs