Kavgacılar Teminata Bağlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da Libyalı ve Filistinli öğrenciler arasında halısa maçı yüzünden çıkan kavgada müşteki Mohammed Abed Alghani’nin kafasına vurarak kafatasını kıran zanlılar Mohamed Moktar ve Taha Hadoud bugün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Ali Gencer olayla ilgili bulguları aktardı. Gencer huzurda bulunan zanlılar Mohamed Moktar ve Taha Hadoud’un 3 Nisan tarihinde Filistinli ve Libyalı öğrenciler arasında çıkan kavgada müşteki Mohammed Abed Alghani’nin kafasına demir ve tahta sopa ile vurarak kafatasını kırdıklarını söyledi. Polis müştekinin bugün itibarı ile yoğun bakımdan çıktığını ve hayati tehlikeyi atlattığını söyleyerek zanlıların ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmalarını sağlamak maksadı ile mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların öğrenci olmalarını da göz önünde bulundurduğunu bu nedenle yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada 2 gün en yakın polis karakoluna ispat-i vücut etmesi ve 50’şer bin TL şahsi kefalet imzalamaları koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.