Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa Milletvekili, 21 Ekim’deki kurultayda genel başkanlık için yarışan Ahmet Kaşif, Başbakan İrsen Küçük’ü Meclis Grubu’nda ayrımcılık yapmakla suçladı.

Yazılı açıklamasında, Meclis Grubu ile dün Başbakanlık’ta toplantı yapan Küçük’ün “kendine karşı olduğunu düşündüğü” milletvekillerini toplantıya çağırmadığını ifade etti ve şunları kaydetti: “Bir kısım milletvekilinin desteği ile hükümet olunmaz. UBP Meclis Grubu 27 milletvekilinden oluşur. UBP’nin birlik bütünlüğünün sağlanması, partiye sevgi-saygının hakim olması lazım ki ülkeye doğru dürüst hizmet verilebilsin…”


Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa Milletvekili, 21 Ekim’deki kurultayda genel başkanlık için yarışan Ahmet Kaşif, Başbakan İrsen Küçük’ü Meclis Grubu’nda ayrımcılık yapmakla suçladı.

Yazılı açıklamasında, Meclis Grubu ile dün Başbakanlık’ta toplantı yapan Küçük’ün “kendine karşı olduğunu düşündüğü” milletvekillerini toplantıya çağırmadığını ifade etti ve şunları kaydetti:

“Bir kısım milletvekilinin desteği ile hükümet olunmaz. UBP Meclis Grubu 27 milletvekilinden oluşur. UBP’nin birlik bütünlüğünün sağlanması, partiye sevgi-saygının hakim olması lazım ki ülkeye doğru dürüst hizmet verilebilsin…”

Kıbrıs Türk halkına ve ülkeye hizmet için bölmek yerine birleştirmek, kavga yerine sevgi ve saygıyı sağlamayı hedeflediklerini yineleyen Kaşif, şunları ekledi:

“Öyle görünüyor ki Sayın İrsen Küçük, UBP’li bazı milletvekillerini dışlayarak bir yere varabileceğini sanıyor. Nitekim dün UBP Meclis Grubu’nun bir kısmını Başbakanlık’ta toplantıya çağırarak kendince UBP Meclis Grup toplantısı gerçekleştirdi.

2013 yılı bütçesi UBP Meclis Grubu’nun bütününün desteği ile yasalaşmıştır ama dünkü toplantıya grubun sadece bir kısmı davet edilmiştir. Bu doğru bir tutum değildir.

Umarız bu ve benzeri tutumlardan bir an önce vazgeçilir ve ülkemiz, partimiz için doğru olan yola gelinir