Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ahmet Kâşif, “Başbakan İrsen Küçük’le ne ülkenin, ne de UBP’nin başarılı ve istikrarlı bir şekilde idaresinin mümkün olamayacağının zaman içinde net bir şekilde ortaya çıktığını" ileri sürdü.


“İRSEN KÜÇÜK’LE NE ÜLKE NE DE UBP’DE BAŞARILI VE İSTİKRARLI İDARE MÜMKÜN”

Lefkoşa, 21 Ocak 13 (T.A.K): Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ahmet Kâşif, “Başbakan İrsen Küçük’le ne ülkenin, ne de UBP’nin başarılı ve istikrarlı bir şekilde idaresinin mümkün olamayacağının zaman içinde net bir şekilde ortaya çıktığını" ileri sürdü.

 

Kâşif, dün bazı İskele İlçesi köylerini ziyaret ederek, UBP’liler ve vatandaşlarla sohbet etti. Kendi basın bürosundan verilen bilgiye göre Kaşif, ziyaretleri sırasında,UBP Genel Başkanlık sorunu ve ülke meselelerinin aşılması ile ilgii kendi görüşlerini anlattı.

 

Kendisinin 2 yıl önce de UBP Genel Başkanlığı ve ülke yönetimine aday olduğunu anımsatan Kaşif, “Başbakan İrsen Küçük’le ne ülkenin ne de UBP’nin başarılı ve istikrarlı bir şekilde idaresinin mümkün olamayacağının zaman içinde net bir şekilde ortaya çıktığını,ülke insanı ile UBP’lilerin bu kanaati taşıdıklarından” emin olduğunu ileri sürdü.

 

“PARTİ YIPRATILIYOR”

“Kendisine yönelik olarak uygulandığını ileri sürdüğü anti demokratik yaklaşımlar ve alınan kararlarla aslında UBP’nin yıpratıldığı” görüşünü dile getiren Kâşif şu ifadelere yer verdi:

“Ülkede ciddi sıkıntılar var. İnsanımız ve UBP’liler açıkça İrsen beyle parti ve ülke idaresinin yürümediğini, yürümeyeceğini, ülkede hiç bu kadar kargaşa ve umutsuzluk görülmediğini söylüyorlar.

 

Biz işte bu nedenle aday olduk ve adaylıkta ısrar ediyoruz. UBP’nin yeni bir heyecana, yeni bir idareye ihtiyacı var. Partide sevgiyi, saygıyı, vefayı yeniden ön plana çıkarmalıyız. Ülkenin kararlı, ne yaptığını bilen; bir gün bir karar alıp ertesi gün bunu bozan değil; bir kararı almadan önce iyice düşünip taşınan, aldığı kararın arkasında duran bir Başbakan’a ihtiyacı var. Bizim hedefimiz UBP’ye ve ülkemize hizmettir.”

 

“KURULTAYIN UZAMASININ SORUMLUSU KÜÇÜK”

UBP Kurultayı’nın bu kadar uzamasının tek sorumlusu olarak, "mahkemenin verdiği kararlara rağmen hala oyalama amaçlı yargı sürecini devam ettirdiğini" ileri sürdüğü Başbakan İrsen Küçük’ü gösteren Kaşif, “ülkenin ve partinin yaşadığı sorunları çok iyi bildiklerini, görev verilmesi halinde bunları halledebilecek birikime ve çalışma azmine sahip olduklarını” söyledi.

 

Türkiye’ye asıl zarar verenlerin başarısız olanlar olduğunu ifade eden Kaşif, KKTC’de ve UBP’de istikrar yerine kaos bulunduğunu ileri sürdü.