Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı Ahmet Kaşif UBP ve ülke için yola çıktıklarını ve tüm oyunlara, baskı ve tehditlere rağmen UBP delegelerinin partilerine sahip çıkmaları, baskı ve tehditleri reddeden cesur tutumları nedeniyle 21 Ekim’deki genel başkanklık yarışını kazanacaklarını vurguladı.

 

Kaşif, aylar öncesinden kendisini genel başkan adayı olması yönünde teşvik eden hatta ısrarları ile bunda başlıca etken olan Sunat Atun’un son açıklamalarının gerçeklerle alakası olmadığını, takdiri halkın yapacağını belirtti.

 

Kaşif şunları kaydetti:

 

“Bir politikacı tutarlı olmalıdır. Sayın Atun sadece Sayın Küçük’ü desteklediğini açıklasaydı anlayışla karşılardım ancak Sayın Küçük’ü açıklarken söylediklerinin yaşananlar ve gerçeklerle hiçbir alakası olmaması nedeniyle ve bu olayın demokrasimize bir ibret örneği olarak geçmesi amacıyla bazı noktalara açıklama getirmek durumundayım.

 

Son aylarda yaşadıklarımız gösteriyor ki UBP’de parti içi demokrasi bakımından önemli sıkıntılar yaşanmaktadır. Yapılan tehditler, telkinler ve baskılarla UBP genel başkanlık yarışı istenilen yönde etkilenmeye çalışılmakta bir takım dosyalar, defterler, Kıbrıs Türk Halkı’nın parsız, pulsuz bırakılacağı sözleri ile delegemizin iradesi çarpıtılmaya çalışılmaktadır.

 

Sayın Sunat Atun’un beni desteklemekten vazgeçmesi ile ilgili hiçbir gerekçesi doğru değildir. Olaylar takip edildiğinde görülmektedir ki Sayın Sunat Atun yaptırılan bazı temasların ardından, ortaya konulan bazı unsurlardan dolayı daha önceki tutumundan tamamen çark etmiştir.

 

Takdir halkımızındır ve biz bu takdirin ne olduğunu, halkımızın neler söylediğini her dakika duyuyor saptıyoruz.

 

Bizler cesur, partisini, ülkesini her türlü menfaat ve çıkar oyunun üzerinde gören UBP delegelerinin desteği ile kurultaydan başarı ile çıkacağımızdan eminiz.”