Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir, yıllardır bütünsellikli bir çözüm üretilmediğinden hala “Milli Park Yasası” bulunmadığını ve bu konuda “herkesin her istediğini yaptığını” belirterek, “Sayısız Bakanlar Kurulu Kararı ile ‘Milli Park’ olduğu söylenen ‘Karpaz Koruma Alanı’ ne yazık ‘kağıt üstünde bir fikir’ olarak kalmaktan öteye gidemedi” dedi.

Sahir yaptığı yazılı açıklamada, “Biyolojik çeşitlilik açısından önemli kısımları, her gün bir yenisi inşa edilen barakalarla adeta gettolaştırılan koruma alanı, neden önemli olduğu anlaşılamamış, anlatılamamış ki, elektrik, yol, tesis v.b. gibi yanlış ve derme çatma işlerle giderek yozlaştırılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Karpaz’da seçim öncesi, “Milli Park” adı altında “apar topar” bir şeyler yapılmaya çalışıldığını kaydeden Sahir, “Sözde ‘Eşekler’in verdiği zararları önlemek amacı ile her şeyi bir ‘Mandra’ yaparak çözümleme zihniyetine indirgemek en hafif ifade ile doğaya ve ülkemiz değerlerine ihanettir” dedi.

Dipkarpaz Belediyesi’nin bu iş için yetkilendirilmesini de “usulsüz” olarak niteleyen Sahir, aynı zamanda “Arkeolojik ve Doğal SİT Alanı” olan bölgeye maksadını aşan yöntemler ve malzemelerle ihale açılmasının Anıtlar Yüksek Kurulu kararlarına ve Eski Eserler Yasası’na aykırı olduğunu savundu.

Sahir, açıklamasında “Daha fazla gecikmeden, bilgi birikimimizi, deneyimimizi birleştirmek için bir yerden başlamalıyız. Hepimizin koyacağı katkılar, doğal dengeler ve bu bölgemizdeki zenginliklerimiz açısından çok büyük önem taşmaktadır. Yapmamız gereken tek şey hemen harekete geçmektir. Çocuklarımızın ve bizlerin sağlığı, ortak geleceğimiz, doğal yaşamın devamı ve dünyanın ekolojik dengesi için bu olmazsa olmazdır “ ifadelerine yer verdi.