Karadeniz’e para cezası


Evrim Kamalı 
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da elektrik ve su faturası yüzünden kardeşlerini 17 Kasım 2014 tarihinde elinde bulunan tornavida ile kardeşlerini yaralayan zanlı Abdulkadir Karadeniz aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklandı.


Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Gökhan Asafoğulları, Meltem Dündar huzurunda gerçekleşen dünkü karar duruşmasında suçlu bulunup mahkûm ettikleri sanığa heyetin mahkûmiyet kararını Yargıç Gökhan Asafoğulları açıkladı.


Yargıç Asafoğulları sanığın lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini sanığın işlemiş olduğu suçun, ağır yaralama, vahim zarar ve ciddi darp suçu olduğunu söyledi.

Asafoğulları bu tür suçlara hoş görü ile yaklaşılamayacağını ancak müştekilerin şikayetlerini geri çekmesi, sanığın müştekilerle barışmasını lehine hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Yargıç ayrıca müştekilerin kavgadaki rollerini, sanığın evine kapıyı kırarak içeri girmelerini de ağır tahrik olarak değerlendirdikten sonra tüm bu olgular ışığında sanığı ilk ve son kez bir şans vermeyi bu doğrultuda hürriyeti bağlayıcı ceza vermek yerine para cezası vermeyi uygun bulduklarını açıkladı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları sanığı işlemiş olduğu suçlardan ötürü 10 bin TL para cezası ödemeye, ayrıca 3 yıl sulh ve sükûnu koruyacağına dair 50 bin TL değerinde şahsi kefalet senedi imzalamasına karar verdi.