Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın davetlisi olarak KKTC’ye gelecek olan T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 15 Kasım kutlama törenlerine katılmak için adamıza gelecek olmaları nedeniyle birçok etkinliğe de katılacakları bildirildi.

Bu çerçevede Kapalı Maraş’ın da gezi kapsamına alındığı ve burada T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu bölgede inceleme gezisinde bulunacakları gelen haberler arasında. Yıllardır hayalet şehir olarak bilinen kapalı Maraş hafta içi ve hafta sonu boyunca herkesin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

 15 Kasım da düzenlenecek olan etkinlikte KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılacağı etkinlikten dolayı Maraş’ta Gazimağusa Belediyesi ekipleri tarafından temizlik ve peyzaj düzenleme çalışmaları devam ediyor.

 Maraş’ın peyzaj düzenlemesi için Türkiye’den ve KKTC’nin birçok yerinden çiçekler, çimler ve ağaçlar getirtildi.

Dr. Fazıl Küçük Stadyumu yanında bulunan Maraş’ın yeni giriş kapısı genişletilerek orada 1974 öncesi bulunan çember gün yüzüne çıkartılmış olup şu anda araç ve yaya trafiğine açılmış bulunuyor. Kapalı Maraş tellerden yavaş yavaş arındırılarak açılmaya başladı. Yolların asfaltlanma çalışmaları, yolların çizgileri, bisiklet yolları ve kaldırımların çalışmaları devam ediyor. Edindiğimiz bilgiler doğrultusunda 200 adet bisiklet getirilerek, Maraş artık bisiklet ile de gezilebilecek.

 Pazar günü düzenlenecek olan etkinlikte Sn. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılacağı Maraş gezintisinin ardından dinlenme yeri olacak olan “Kıbrıs Millet Bahçesi” inşa ediliyor.

 Dinlenme alanı olarak düzenlenen yerde ise ağaçlandırma temizlik ve çevre düzenlemesi çalışmaları büyük bir titizlik ile devam ediyor.

 Bu çalışmalar ise Gazimağusa Belediyesi ekipleri ve Taşeron firmalar tarafından gerçekleştiriliyor. (MHA)