Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar cinayeti ile ilgili tutuklu bulunan Mehmet Vechi dün ek tutukluluk talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı. Mahkemeye meseleyi aktaran İskele Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şube Amirliğinde görevli Polis Müfettiş Muavini Serkan Bulak, polis müfettişi Mehmet Bayraktar’ın 18 Haziran 2014 tarihinde saat 00.14 ile 09.30 saatleri arasında, Kuruova köyünde, annesinin evinin ikinci katında bulunan balkon kısmında, göğsüne ve omzuna henüz tespit edilemeyen bir av tüfeği ile yakın mesafeden sıkılan iki kurşun ile öldürüldüğünü söyledi.

Adli Tıp Uzmanı tarafından yapılan otopside Bayraktar’ın ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak gelişen büyük damar, iç organ yaralanması, iç ve dış kanama sonucu öldüğünün belirlendiğini anlatan Bulak, mesele ile ilgili yürütmüş oldukları tahkikatta Yenierenköy’de sakin zanlı Mehmet Vechi’nin 19 Haziran 2014 tarihinde şüpheli görülerek tutuklandığını söyledi.

50 kişiden ifade alındı
Mehmet Vechi’nin CJ 693 plakalı aracında 19 Haziran’da yapılan incelemede, araç içerisinde kan olduğuna inanılan izler bulunduğunu söyleyen Bulak, Vechi’nin 20 Haziran Cuma günü mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsattı. Bu 3 günlük süre içerisinde 50 kişiden ifade temin ettiklerini dile getiren Bulak, cinayette kullanılan av tüfeğinin halen daha bulunamadığını ifade etti.

Kan izleri Türkiye’de incelenecek
Vehci’nin aracında bulunan ve kan olduğuna inanılan izlerin DNA tahlillerinin henüz yapılmadığını söyleyen Bulak, konu izlerin incelenmesi için Türkiye’ye gönderildiğini aktardı. Ayrıca zanlının av tüfeğininde üzerinde kan izi olup olmadığının tespit edilmesi için incelemeye alındığını söyleyen Bulak, çevrede bulunan işyerlerindeki güvenlik kameralarının da incelendiğini aktardı. Alınacak olan bir çok ifadenin ve aranan bir çok emarenin olduğunu söyleyen Bulak, olayda kullanılan av tüfeğinin de halen daha aranmakta olduğunu anımsattı. Zanlının serbest kalması halinde kayıp emarelere ve alınacak olan ifadelere etkide bulunabileceğini söyleyen Bulak, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutukluluk süresini hastahane de geçirecek
Zanlı avukatı Tağmaç Bilgehan tutukluluk süresine itiraz etmezken, zanlının kısa süre önce geçirdiği ağır kalp ameliyatını, yüksek tansiyon ve şeker hastası olmasını gerekçe göstererek tutukluluk süresini hastahane de geçirmesini talep etti. Savcı Ahmet Özlemler’in bu talebe itirazı olmadı. Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının 3 gün süre daha poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verirken, bu süreyi hastahane de geçirmesine emir verdi.

Mustafa Yakuş teminata bağlandı

Öte yandan cinayet soruşturması ile ilgili yürütülen operasyonlar çerçevesinde evinde 2 bin 237 adet av tüfeği kapsülü bulunan Mustafa Yakuş’ ta dün mahkeme huzuruna çıkarılarak KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 50 bin TL’lik şahsi kefaleti ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakıldı.

Diyalog