ÖZKARDAŞ: “İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDA YASADIŞI GÖREVLENDİRME YAPILDI. HUKUK YOLUNA BAŞVURACAĞIZ”

“KAMU HİZMETİ KOMİSYONU’NU GÖREVLERİNE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUM”

 Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Nüfus Kayıt Dairesi’nde yasadışı görevlendirme yapıldığı iddiasıyla bugün İçişleri Bakanlığı önünde eylem yaptı.

İçişleri Bakanlığı önündeki eylemde “Yasa tanımıyorsunuz, hukuk tanımıyorsunuz, keyfi görevden almalar ve keyfi görevlendirmeler yapıyorsunuz” yazılı pankart açan Kamu-Sen, Kamu Hizmeti Komisyonu’nu (KHK) “görevlerine sahip çıkmaya” çağırdı.

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş eylemde yaptığı basın açıklamasında, seçim öncesi halka birçok vaatte bulunan, özellikle adam kayırmacılıkla, partizanlıkla ve yolsuzluklarla mücadele edeceğini söyleyen CTP-BG’nin Nüfus Kayıt Dairesi’nde “partizanlık ve adam kayırmacılık” yaptığını iddia etti.

Özkardaş, dairede müdür muavini olarak görev yapan Ecevit Aktaş isimli üyelerinin, İçişleri Bakanı tarafından “usulsüzlüğün üzerine gittiği ve CTP-BG’li bir örgüt başkanının kızı hakkında soruşturmada ısrarcı olduğu için” görevinden alındığını ve yerine yasal olmamasına rağmen Muhaceret Dairesi’nden birinin görevlendirilmek istendiğini savundu.

KHK tarafından atanan bir kişinin görevinden alınamayacağına işaret eden Özkardaş, bakanın kendisini “padişah” sandığını iddia ederek, “Hukuk ve yasadışı bu uygulamayı tanımıyoruz” dedi.

“USULSÜZLÜK ÜZERİNE GİDEN MEMURUN CEZALANDIRILMASI KABUL EDİLEMEZ”

Bunun bir örneğinin de Sağlık Bakanlığı’nda yaşandığını ve mahkemeden geri döndüğüne dikkat çeken Özkardaş, Kamu Görevlileri Yasası’nda atamaların sadece KHK tarafından yapılabileceğinin gayet açık olduğunu belirtti.

Özkardaş, dairede çalışan geçici, sözleşmeli ve kadrolu personele bugün yapılacak eyleme katılmamaları yönünde uyarılarda bulunulduğunu da savunarak, “Burası sahipsiz değildir. Kamu-Sen her üyesinin sonuna kadar arkasındadır. Kimse kılınıza dokunamaz. Ülkede hukuk var” dedi.

Konuyla ilgili her türlü hukuk mücadelesini vereceklerini vurgulayan Özkardaş, usulsüzlük üzerine giden memurların cezalandırılmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

“GÖREVLENDİRMELERİN NASIL YAPILACAĞI KAMU GÖREVLİLERİ YASASI'NDA AÇIKTIR”

Kamu-Sen Genel Sekreteri Metin Atan da basın açıklamasını okudu.  Atan, Nüfus Kayıt Dairesi'nde işçi statüsündeki bir çalışanın, usulsüz işlemlerle, yetkisi olmamasına rağmen kayıp bir kimliği, normal kimlikmiş gibi kaydını yapmadan, harç parası yatırılmayan kimlik çıkartma işlemi yapmasının soruşturulmasında ısrarcı olan I. Derece İdare Memuru Ecevit Aktaş’ın görevden alındığını iddia etti.

Atan, “Dört yıldır görevlendirildiği Müdür Muavinliği görevinden bakan tarafından alındı” DEDİ.

Söz konusu çalışanın CTP-BG'li bir örgüt başkanının kızı olduğunu savunan Atan, bu şahıs hakkında soruşturmada ısrarcı olan Aktaş'ın, partililerin rahatsız olmaması için devre dışı bırakıldığını ve Müdür Muavinliği görevine yasal olmamasına rağmen Muhaceret Dairesi’nden birinin görevlendirilmek istendiğini öne sürdü.

Vekaleten görevlendirmelerin nasıl yapılacağının Kamu Görevlileri Yasası'nın 80'inci maddesinde açıkça belirtildiğini ve bu yetkinin yalnızca bağımsız Anayasal kurum olan Kamu Hizmeti Komisyonuna ait olduğunu işaret eden Atan şöyle devam etti:

“Yeni Kamu Görevlileri Yasa Tasarısıyla partizanlığı ortadan kaldırıp, kamuyu daha verimli kılacağını iddia eden hükümet, kendisinden olanların yaptıklarına gözünü kapatıp, usulsüzlüklere karşı kayıtsız kalmayanları da görevden alıp, yandaş kişileri görevlendirerek partizanlıkta sınır tanımamaktadırlar. Yapılan bu partizanlığa ve başka bir daireden Nüfus Kayıt Dairesi’ne yasadışı yapılacak görevlendirmeye karşı direneceğiz ve asla kabul etmeyeceğiz. Hukuk yoluna da başvuracağımız bu partizanlık, CTP-BG' nin sayfalarına kara bir leke olarak yazılacaktır.”