Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), gardiyanların cezaevine uyuşturucu soktuğu iddialarının doğru olmadığını kaydetti.

Sendika Örgütlenme Sekreteri İzzet Türkmen konuyla ilgili yazılı açıklamasında gardiyanların zor koşullar altında görevlerini devam ettirdiklerini kaydederek, cezaevine gardiyanlar tarafından uyuşturucu sokulduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Gardiyanların cezaevine uyuşturucu girmesini önlemek için yaptıkları çalışmalara değinen Türkmen “sadece bir mahkûmun isim bile vermeden ortaya attığı ve iddiadan öteye geçmeyen bu açıklamalara pirim vererek tüm gardiyan camiasını toplum önünde linç etmeye çalışmak en hafif şekli ile insafsızlıktır” ifadelerini kullandı.

Gardiyanlık müessesinin toplum önünde yıpratılmasının kimseye fayda sağlamayacağını dile getiren Türkmen, açıklamasını “Bizler çalışanlarımızın her daim yanlarındayız. Suçlu olan varsa cezasını adalet mutlaka verecektir. Ancak söylentilerle değil, somut elle tutulur deliller ile” sözleriyle bitirdi.