KALYONCU: “TC’DEN KKTC’YE GELEN SUYUN ANLAŞMA METNİ KONUSUNDAKİ GİRİŞİMLERDEN OLUMLU SONUÇ ALINDI”

“HER İKİ PARTİ DE GELİNEN NOKTADAN MUTLUDUR”

 Başbakan Ömer Kalyoncu, TC’den KKTC’ye gelen suyla ilgili anlaşma metni konusundaki girişimlerden olumlu sonuç alındığını belirterek, “Her iki parti de gelinen noktadan mutludur” dedi.

Başbakan Ömer Kalyoncu Meclis’te olağanüstü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, gündemlerinde TC-KKTC arasında su temini ile ilgili hükümetler arası anlaşma önergesinin olduğunu söyledi.

Kalyoncu, sigortalıların maaşlarının ödenmesine yönelik bazı önerileri de görüşüp karara başlayacaklarını söyledi.

İleriki günlerde TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşüp anlaşma imzalayacaklarını kaydeden Başbakan Kalyoncu, bir soru üzerine TC ile anlaşma sağlanan maddelere de açıklık getirdi.

Kalyoncu şöyle dedi:

“Sorun olan nokta, sisteme katılmayacak olan belediyelere kendi yerel sularından verilmesi şartıydı. Şimdiki anlaşmada bu belediyelere de TC’den gelen sudan vereceğiz. Yalnız o belediyeler yüzde 10 pay alamayacak. Onlara yatırım yapılmayacak. Kendi yatırımlarını kendileri yapacaklar. Onların personeli ile ilgili herhangi bir işlem yapılmayacak. Onlar kendi personellerini çalıştırarak maaşlarını ödemeye devam edecekler.”

Kalyoncu, anlaşma önergesinin Bakanlar Kurulu’ndan geçeceğini ve onaylanacağını, önergenin hükümet olarak anlaşmayı kabul ettikleri ile ilgili olduğunu söyledi.

Başbakan Kalyoncu, anlaşmanın TC ile imzalanmasının ardından Meclis’e gideceğini de vurguladı.