Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İş Kadınları Derneği’nin işbirliğinde düzenlediği “Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi” kapsamında, girişimci kadınlara yönelik düzenlenen eğitimler devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ile İş Kadınları Derneği Başkanı Semral Erel, eğitim çalışmalarını bugün, İş Kadınları Derneği binasında devam eden eğitimlere katılarak yerinde inceledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İş Kadınları Derneği Başkanı Semral Erel, projenin 6 bölgede kadın girişimcilere yönelik eğitimlerle devam ettiğini kaydederek, farkındalıkla ilgili birinci bölüm eğitimlerin tamamlandığını, girişimcilikle ilgili ikinci bölüm eğitimlere geçildiğini anlattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da, bakanlığın daha çok insanın çalışma yaşamına katılması ve işsizliğin azaltılması amacıyla hazırladığı Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Projesi’nde kadın istihdamı ve kadın girişimciliğine özel önem verdiklerini hatırlattı.

İş Kadınları Derneği ile birlikte yürüttükleri “Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi”nin de bunun yeni bir açılımı olduğuna işaret eden Gürpınar, amaçlarının; kadın emeğinin daha çok ve görünür bir biçimde çalışma yaşamında yerini alması olduğunu söyledi.

Gürpınar, kadınların çalışma yaşamında hak ettiği yeri aldığı kadar toplumda var olabileceğini sözlerine ekledi.