Aylardır maaş alamayan ve evine ekmek götüremeyecek duruma düşen Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanları, eylem şeklini daha da ağırlaştırmayı planlıyor. Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yalınkaya, bugün mesai bitimine kadar taleplerine olumlu yanıt verilmemesi halinde, Lefkoşa’da çöp toplanmayacağını, defin işlemlerinin yerine getirilmeyeceğini ve suyun kesileceğini söyledi.


 Yalınkaya, 31 Aralık akşamı için de bir karar aldıklarını, eğlenmeye giden hükümet üyeleri ile Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları’na baskın düzenleyeceklerini açıkladı. Yalınkaya, “Tehditse evet tehdit ediyorum, aç arkadaşlarımız varken, biz üç aydır maaş almazken, onlar gidip eğlenebiliyorsa, biz de onları bu küçük ülkede tek tek eğlendikleri yerde buluruz” dedi.

   Yalınkaya’nın, yanı sıra çok sayıda belediye çalışanı da günlerdir benzeri görüşlerle hükümet yetkililerine mesaj gönderiyor ve öfkenin çok ciddi boyutlara ulaştığını bildiriyor.
   Belediye çalışanlarının ‘baskın’ uyarısı nedeniyle, kabinenin hemen tüm üyeleri 31 Aralık akşamını evde aileleriyle birlikte geçirmeyi planlıyor.

Kim, nerede, ne yapacak?

 Ülkemizin 2013’e girmeye hazırlandığı bu günlerde bakan ve milletvekillerinin yeni yıla nerede gireceklerini araştırdı.
   Bakanların yanı sıra, birçok vekil yeni yıla evlerinde aileleriyle birlikte gireceklerini söylerken, bazıları ise yeni seneye yurt dışında girmeyi arzu ettiklerini ve planlarını ona göre yaptıklarını ifade etti.

Başbakan evde torunlarıyla olacak

   Başbakan İrsen Küçük, henüz bir karar vermediğini belirterek, “Büyük bir ihtimalle yeni yılı evde torunlarımla geçireceğim” dedi.
   Yeni yıl dolayısıyla vatandaşlara hayırlı yıllar da dileyen Küçük, herkesin birlik ve beraberlik içerisinde aileleriyle ve çevreleriyle muhabbetli bir şekilde 2013’e girmelerini arzu ettiğini kaydetti. Yeni yıla girerken herhangi bir vukuatın da olmamasını dileyen Küçük, “Yeni yılın herkese çok daha hayırlı, verimli ve üretkenlik getirmesini istiyorum” diye ekledi.


   Turizm Kültür ve Çevre Bakanı, UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel, yeni yıl akşamı ile ilgili henüz bir kararları olmadığını ifade ederek, ancak büyük bir ihtimalle ailesi ile birlikte geçirmeyi planladığını söyledi. Üstel, ayrıca tüm halkın yeni yılını kutlayarak yeni yılda herkese sağlık, mutluluk ve enselik diledi.
   Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, UBP Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner, yeni yıla ailesiyle birlikte evde girmeyi düşündüklerini, şu an bir planları olmadığını söyledi.
   Milli Eğitim ve Kültür Bakanı, UBP Güzelyurt Milletvekili Mutlu Atasayan, 2013 yılına her yıl olduğu gibi ailesiyle birlikte evde girmeyi planladıklarını belirtti. Atasayan, yeni yıla aile ile birlikte evde girmenin tadının bir başka olduğunu da söyledi.

Tatar da evde

   Maliye Bakanı Ersin Tatar, yeni yılı ailesi ile birlikte evde geçireceğini ifade ederek, “Halkımıza iyi yıllar dilerim. Ülkede bazı sıkıntılar olabilir ama her şeyin daha güzel olması için elimizden geleni yapıyoruz. Önemli olan KKTC’nin geleceğidir. Halkımız için en iyisini yapmamız gerekir. 13. maaşların ödenmesi için elimden geleni yapıyorum” dedi.
   UBP Güzelyurt Milletvekili ve İlçe Başkanı Ahmet Çaluda yeni yıl akşamını evde ailesi ile birlikte geçireceğini kaydetti. Lüks yerlere çıkıp eğlenmeye pek alışık olmadığını anlatan Çaluda, evdeki ortamı hiçbir şey ile değiştiremeyeceğini de belirtti. 
   Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, yeni yılı ailesi ile birlikte geçireceğini bu günlerde pek dışarı çıkmadığını da söyledi. 
   Arabacıoğlu, ekonomik alım gücü azalan insanların yen yıl taleplerinin nasıl olacağını bilmediğini kaydetti. Arabacıoğlu, bazı eğlence yerlerinin 100 kişilik ortama 150 kişi yerleştirmeye çalıştığını ve bundan huzursuz olduğu için bu tip yerleri tercih etmediğini kaydetti. 
   UBP Girne Milletvekili ve İlçe Başkanı Necdet Numan, yeni yılı her zaman ailece evde geçirdiklerini ifade ederek, “Sofrada hindi, kuzu ve tavuk aklınıza ne gelirse her şey vardır” dedi. Yeni yılda herkese sağlık ve mutluluk dileyen Numan, 2013’ün insanlığa barış ve huzur getirmesini diledi.

Kaşif, Macaristan yolcusu

   UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, arkadaşlarının yeni yılla ilgili bir planı olduğunu, zamanı olur ve yaşanan olayların müsaade etmesi durumunda bu plana uyacağını söyledi.
   48 saat ülkeden çıkıp dinlenmeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Kaşif, arkadaşlarının yurt dışına Macaristan’a gitme planları olduğunu, mümkün olursa gideceğini de belirtti.
   UBP Güzelyurt Milletvekili Türkay Tokel, 2013’e her yıl olduğu gibi ailesi ile birlikte evde gireceğini söyleyerek, yeni yılda herkse sağlık mutluluk ve huzur diledi.
   UBP Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst de yeni yılı ailesi ile birlikte Güzelyurt’taki evinin hemen yanında bulunan bir restoranda karşılayacaklarını söyledi. Dürüst, yeni yılın herkse önce sağlık, sonra mutluluk ve huzur getirmesini de diledi.
   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, UBP Lefkoşa Milletvekili Şerife Ünverdi, yeni yılı evde ailesi ve çocuklarıyla geçirmek istediğini söyledi. Sofrada ne pişeceğine son gün karar verdiğini de anlatan Ünverdi, muhtemelen yemekte tavuk olacağını da belirtti.

Sofra hanımın işi

   Yeni yılı evde kutlamayı istediklerini kaydeden Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Milletvekili Teberrüken Uluçay, bu günleri genelde evde geçirmeyi planladıklarını da söyledi. Uluçay, sofradaki menünün hanıma bağlı olduğunu ifade ederek, “Herkesin yeni yılını kutluyor, barış ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.
   CTP Güzelyurt Milletvekili Fatma Ekenoğlu, yeni yılı evde ailesiyle geçireceğini söyledi. Kızının ülkede bulunduğunu, oğlunun ise İstanbul’da çalıştığını, gelebilmesi halinde kızı ve oğluyla birlikte olacaklarını kaydeden Ekenoğlu, “Sadece çekirdek aile değil, çok geniş bir aile ile birlikte olacağız. Genelde, kebap yapmayı planlıyoruz” dedi.
   Demokrasi ve Güven Partisi Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu, yeni yıla ailesi ile birlikte ülkemizdeki bir restoranda veya otelde gireceğini söyledi. 
   Yeni yıl akşamını evde ailesi ile birlikte geçirmeyi planladıklarını anlatan TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli, “Son dakikada bir değişiklik olmazsa evde ailemizle birlikte yeni yıla gireceğiz” dedi. Sofrada ise yılbaşına özel bir şeyler hazırlanacağını da anlatan Angolemli, yeni yılda herkese mutluluk diledi. 
   CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, yeni yılı her yıl olduğu gibi evde geçireceklerini ifade etti. Yorgancıoğlu, vatandaşlara sağlıklı mutlu bir gelecek yıllar temenni etti.
   Yorgancıoğu, şöyle devam etti: 
   “Ülke koşullarının giderek kötüleştiği bir dönemdeyiz. İnsanlarımızın satın alma gücü de düştü. Ama hep insanlarımız ileriye bakmak durumundadır. Bugünkü kötü koşulların olumsuz etkilerine kapılıp olumsuzluğa kapılmaması gerekir. Her doğan gün yeni fırsatlara gebe bir gündür. El ve gönül birliği ile yapılırsa daha ileriye gidilir. Bütün insanları işbirliği ve güç birliği yapmaya davet ediyorum.”