İzmir'de annelerini öldüren iki genç kıza babaları sahip çıktı. Aydın'ın Köşk ilçesinde çiftçilik yapan Rüstem P., kızlarının annesi ile kendisini aldattığı için boşandıklarını söyledi.

'ESKİ EŞİM GAYRIMEŞRU HAYAT YAŞIYORDU'
Eski eşi ile boşandıklarında kızlarından birinin dört birinin de altı yaşında olduğunu belirten Rüstem P., 'İhanet yüzünden ayrıldık. Kızlarım anneye verildi. Birkaç yıl sonra Sosyal Hizmetler Kurumu'ndan bana telefon geldi. Eski eşimin gayrimeşru hayat yaşadığı, çocukları kurumdan aldığı ve istersem bana verebileceklerini söylediler.' dedi. Bu telefonun ardından Rüstem P. tüm belgeleri toplayıp kızlarını almaya gitmiş. İki kız kardeşi Aydın'da yaşayan halalarının yanına yerleştirmiş ancak anneleri kızları orada da rahat bırakmamış.

'KIZLARIM TÜKENMİŞLERDİ'
Gülseren Süngü kızlarını alıp Aliağa'daki evine getirmiş. Baba Rüstem P. kızlarını tekrar almak için bir girişimde bulunmuş ama başarılı olmamış. Kızlarıyla uzaktan uzağa da olsa iletişimi kopuk kopuk sürdürdüğünü anlatan Rüstem P. "En son geçen haziranda okullar kapanınca geldiler. Yaşadıkları hayatı anlattılar. Yorulmuşlar ve tükenmişlerdi. Kaçmak istiyorlardı. Büyük kızım üniversiteye gitmek istediğini, kardeşini de alıp benim yanıma geleceklerini ve bundan sonra hep beraber yaşayacağımızı söyledi. Çok mutluyduk. 'Üniversiteyi kazanın, kendimize yeni bir hayat kurarız' dedim. Sonra ayrıldık. Ama eve gittiklerinde planlarını annelerine anlatınca kavga çıkmış. Anneleri onları ölümle tehdit etmiş." dedi.

'ARTIK KIZLARIMIN YANINDAYIM'
Cinayetin ardından eski eşinin komşularıyla konuştuğunu söyleyen Rüstem P., ''Eve giren çıkan belli değildi diyorlar. Ben de böyle bir şey yapacaklarını beklemiyordum. Demek ki anneleri çok kötü davranmış. Çocukların hayatını mahvetti. Ben onlar için ölürüm. Başta onlara sahip çıkamadım ama şimdi kızlarımın yanındayım. Cezaevinde yaşayamazlar. Yargıya güveniyorum ve onları kurtarmak için her şeyi yapacağım." diye konuştu.

'GAZİNODA ÇALIŞIN DEMİŞ'
Rüstem P. kızları Şeyda ve Beyza'nın kendisine annelerinin 'Okumanızı istemiyorum' dediğini söyleyerek, "Onları da kendi hayatının içine çekmeye çalışıyormuş. Gazinolarda çalışıp hayat kadını olmalarını istiyormuş. Sürekli, 'Bakın bu işte çok para var. Aklınızı kullanın. Hayatınızı buradan kazanın. Yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda. Siz de bu hayatı yaşayın' diyormuş. Cinayet gecesi kızlarım anneleriyle yeniden konuşmuşlar ve 'Bu hayatı istemiyoruz. Sen de bırak. Hem hayatımızı karartıyorsun hem de çevreye rezil oluyoruz' demişler. İkna olmuş. Ama gece yarısı yataktan kalkıp kızlarıma bıçakla saldırmış. Onlar da şoka girip cinayeti işlemiş. Anne nasıl böyle bir şey yapar. Nasıl kızlarını pazarlamak ister" şeklinde konuştu.