Kurulması siyasi arenada uzun süre gündem işgal eden yerel seçimlere yönelik UBP-DP/UG ittifakının geleceği umut vermiyor. An itibarı ile DP/UG ittifaka devam kararı almış durumda. Ancak UBP sessizliğini korumakta ve Perşembe gün gerçekleştirilecek Parti Meclisi toplantısını işaret etmekte.

Yapılan analizler doğrultusunda ortaya çıkacak sonucun UBP ittifaktan yana tavır koymayacağını göstermektedir. Kararın ittifakın bozulması yönünde çıkması durumunda ortamın sadece CTP/BG’ye yarayacağı gün gibi ortadadır. Ayni zamanda ittifaka güvenerek aday alan birçok kimsenin de adaylıktan çekileceği kaçınılmaz bir son olacağı da net olarak görülmektedir.

DP/UG’nin devam UBP’nin tamam demesi halinde 29 Haziran seçimleri resmi sonuçları açıklanmadan CTP/BG’yi çok erken olmasına rağmen seçim zaferi için kutlamak gerekir.

Ve CTP/BG’nin zaferi ile bitecek yerel seçimler “ERKEN GENEL SEÇİME” zemin hazırlamış olacak gibi görülmektedir. Bunun yanında 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimleri de çok değişik bir zemine oturtulmuş olacaktır.