İstinaf Mahkemesi, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı İrsen Küçük’ün, UBP Genel Başkanlık yetkilerinin durdurulması ile ilgili ara emrinin kaldırılması talebiyle ilgili kararını bugün verecek.


   21 Ekim’de yer alan UBP kurultayının ardından UBP Milletvekili Ahmet Kaşif’in başvurusuyla başlayan mahkeme süreci kapsamında, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin, İrsen Küçük’ün tüm genel başkanlık yetkililerinin durdurulması kararıyla ilgili Küçük’ün istinaf başvurusu İstinaf Mahkemesi’nde görüşmüştü. 


   Yargıç Narin Şefik başkanlığında, Yargıç Mehmet Türker ile Yargıç Hüseyin Besimoğlu huzurunda görüşülen ara emrinin kaldırılması talebiyle ilgili duruşmada, her iki taraf dinlendikten sonra kararın bugün duyurulacağı açıklanmıştı.


   Öte yandan, Lefkoşa Kaza Mahkemesi, UBP kurultayına yönelik esas davayı görüşmeye 27 Aralık’ta başlayacak.


   UBP’nin 21 Ekim’de yapılan 19. Olağan Kurultayı’nda, genel başkan adaylarından İrsen Küçük 704; Ahmet Kaşif ise 690 almış; 8 oy da geçersiz çıkmıştı. Bunun üzerine Kurultay Divanı İrsen Küçük’ü UBP’nin yeni genel başkanı olarak ilan etmişti.


   Bu durumun tüzüğe aykırı olduğunu, bu nedenle ikinci tur seçim yapılması gerektiğini savunan Kaşif, Kaşif mahkemeye ara emri başvurusunda bulunmuştu.


   Lefkoşa Kaza Mahkemesi de 14 Kasım’da ara emri başvurusunu kabul etmiş ve davanın esası görüşülüp sonuçlanıncaya kadar “İrsen Küçük’ün genel başkanlık yetkilerinin durdurulması” yönünde karar üretmişti.


   Bunun üzerine İrsen Küçük de, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin böyle bir karar verme yetkisi olmadığını savunarak, ara emri kararının iptali için bir üst mahkemeye başvurmuştu. İstinaf Mahkemesi’nin, Küçük’ün başvurusuyla ilgili kararını bugün açıklaması bekleniyor.