Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmalar Merkezi (DAÜ – KAM) ve Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA) tarafından gerçekleştirilen Yüzeybilimler Sergisi DAÜ ev sahipliğinde sanatseverlerle buluştu.

“Yüzeybilimler: Numuneler ve Yaratılan Mekan” başlığı altında yeniden kurgulanan sergi,  dün, saat 18:00’de, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış töreniyle ziyarete açıldı.

DAÜ açıklamasına göre, açılışta konuşan DAÜ Kıbrıs Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Naciye Doratlı, katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini ileterek böyle bir sergiyi gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.

DAÜ-KAM’ın etkinliklerinden söz eden Prof. Dr. Doratlı gerçekleştirilen etkinliklerin her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Akdeniz Avrupa Sanat Derneği Başkan Yardımcısı ve DAÜ-KAM Görsel Sanatlar Koordinatörü Zehra Şonya ise konuşmasında dernek hakkında bilgiler vererek kurumlar ile yapılan işbirliklerinin önemine değindi. DAÜ’ye serginin gerçekleşmesinde vermiş oldukları destekten dolayı teşekkürlerini ileten Şonya, kurumlar ile yapılan işbirliklerinin artmasının sanatın gelişmesinde önemli olduğuna vurgu yaptı.

Sergi sahibi İsmet Tatar da kısa bir konuşma yaparak,  DAÜ-KAM ve EMAA’ya yürüttükleri projeden dolayı teşekkürlerini ileterek serginin açılışına katılan herkese de teşekkür etti ve hoşgeldiniz dedi.

Üniversite adına konuşma gerçekleştiren DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ise, DAÜ-KAM’a gerçekleştirdikleri nitelikli etkinlikten dolayı teşekkürlerini iletti. DAÜ-KAM’ın çalışmalarının her zaman saygı ile karşılandığına dikkat çeken Prof. Dr. Osam, Rektörlük olarak her zaman desteğe hazır olduklarının altını çizdi.

Açılış konuşmalarının ardından UBP Milletvekili Ersin Tatar, Prof. Dr. Osam ve İsmet Tatar tarafından serginin açılışı gerçekleştirildi. İsmet Tatar’ın 2006 – 2013 yılları arasında yarattığı “Toprak” ve “Durgun Anlar” dizilerini de kapsayan ve Dr. Esra Plümer Bardak’ın küratörlüğünde sergilenen sergi 30  Aralık 2015 tarihine kadar, hafta içi 10:00 – 13:00 / 14:00 – 16:00 saatleri arasında, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda ziyaret edilebilecek.