Eski politikacılardan, araştırmacı- yazar İsmail Bozkurt, “Evliya Çelebi’nin İzinde Kuzey Kıbrıs Seyahatnamesi” adlı kitabını Meclis Başkanı Hasan Bozer’e takdim etti.

Meclis Başkanı Bozer, Bozkurt’u kabul etti.

İsmail Bozkurt, ziyarette yaptığı konuşmada, 2011 yılının UNESCO tarafından Evliya Çelebi yılı ilan edildiğini ve Evliya Çelebi’yle ilgili bir proje kapsamında kendisinden böyle bir kitap yazmasının istendiğini kaydetti.

Kitabı hakkında bilgi veren Bozkurt, Kuzey Kıbrıs’ın 28 belediyesini baz alarak hazırladığı kitabında, her bölgenin tarihini, coğrafyasını, yemeklerini, hatta bazen fıkralarını kaleme aldığını ve sonuçta 750 sayfalık bir kitap ortaya çıkardığını söyledi.

Kitabın bilimsel bir çalışma olmadığını, Seyahatname tarzında yazıldığını ifade eden Bozkurt, konuları Evliya Çelebi tarzında ele aldığını anlattı.

Bozkurt, konuşması sonunda kitabını Bozer’e takdim etti.

BOZER: “HERKES OKUMALI”

Meclis Başkanı Hasan Bozer de, okumaya başladığını belirttiği kitabı, herkesin okumasını tavsiye etti.

İsmail Bozkurt’un kendine özgü meziyetleriyle, çok yönlü kişiliğe sahip bir insan olduğunu ifade eden Bozer, Bozkurt’un söyledikleri ve yazdıklarının okunup dikkate alındığını kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının, geçmişi, tarihi olayları kalıcı kılma adına eksiklikleri bulunduğunu ifade eden Bozer, Bozkurt’un kitabıyla bu eksikliklere ışık tutulduğunu, kitabın başkalarına da öncü olmasını temenni etti.

Bozkurt’tan kitabının 2. baskısına, 74 öncesi adada yaşananları ve adada yaşayan diğer kültürlerden kesitler koymasını isteyen Hasan Bozer, bunun geleceğe ışık tutmak adına faydalı olacağına inanç belirtti.

Bozer, “Geçmişi, tarihi, kültürü yaşatmak, bunların kayıt altına alınması önemli” dedi.

(TUĞ/GÜL) FOTOĞRAFLI