İskele Belediyesinde Yasaya aykırı hareket

Kıbrıs Manşet

Özel Haber
İskele belediyesinin yasalara aykırı bir şekilde 46 gündür toplanmadığı iddia ediliyor .

Yasaya göre engeç 30 günde bir toplanması gereken belediye meclisinin 46 gündür toplanmadığı iddiası, pervasızca hareketleri ve yasa tanımaz tavırlarıyla gündeme gelen Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu'nun başını ağrıtacağa benziyor .

İskele Belediyesinin CTP-BG'li Meclis üyesi Ozan Türeller'in sosyal paylaşım platformu Facebooktaki kişisel profilinden yaptığı açıklamada İskele Belediyesini seçilmişlerin değil başkana yakın olan birkaç kişinin yönettiği ileri sürüldü.
İşte gündemi sarsacak konular içeren o anlaşmanın yorumsuz hali :

İskele Belediyesin'de bayram sonu itibari ile 46 gün meclis toplantısı yapılmamış olacak. Yasal olarak en geç 30 günde bir toplantı yapılması gerektiğini Biliyormusunuz.


İskele Belediyesi meclisi her Salı günü toplantı yapma kararı olmasına rağmen , bu karara ve yasaya uyulmayıp toplantı yapılmıyor.


Halkın oyları ile seçilen Meclis üyeleri, gelişmeleri facebook sayfasından öğrenirken, belediye'nin icratlarına seçilmemiş olanların karar veriyor olması, meclis üyeleri değilde seçilmemiş olanların aranması, ne anlama gelir?


Sorulan sorulara cevap verilmediği ve özellikle muhasebe konularında hiçbir bilgi verilmemesi doğru mu?

Ayda bir toplantı yapılması ve toplantı gündemlerine sadece başkan kendi istediği konuları getirmesi doğrumudur?

Meclis üyeleri kukla gibi sadece Evet veya Hayır demek için mi seçildi?


İskele'yi kim veya kimler yönetiyor diye bir soralım kendimize. Hayatımda kimse ile tartışmamış bir insan olarak, bunları kabul etmem ve sessiz kalmam mümkün değil.


Sessiz kalanlarla veya doğruları bilmesine rağmen çıkarının peşinde koşanlarla işim olmaz, olamaz.


Halkın malı olan Belediye'nin gasp edilmiş olması kimseyi rahatsız etmiyor mu?


Belediye' ye sahip çıkın arkadaşlar. Benim tek başıma herşeyi yoluna koyabilirim diye bir iddiam yok. Sizlere sadece fikir beyan edebilir ve bilgi verebilirim.


Bu memlekette siyasilerin tek korkusu halkı karşısına almasıdır. Yani tek korktuğu halktır. Tek başına kimse birşey ifade etmez. Ancak birlik olunursa bu sorunlara çare olabiliriz.


Ozan Türeller
( Hakları gasp edilmiş, kağıt üzerindeki İskele Belediyesi Meclis üyesi. )