IŞIK: “DOĞU AKDENİZ’DE BARIŞ VE İSTİKRAR İÇİN KKTC’NİN TANINMASI TEK SEÇENEK”

İnsan Hakları Derneği  Başkanı Hasan Yılmaz Işık, Doğu Akdeniz’de barış ve istikrar için tek seçeneğin KKTC’nin tanınması olduğunu belirtti.

Hasan Yılmaz Işık yayımladığı bildiride,  “KKTC’nin tanınması için Derneğimiz Birleşmiş Milletlere çağrı yapmaktadır. Doğu Akdeniz’de barış ve istikrar için KKTC’nin tanınması tek seçenek olduğunu Derneğimiz önemle vurgulamakta olup Birleşmiş Milletleri Kıbrıs Türklerinin insan haklarına saygıya ve göreve davet etmektedir” dedi. 

Işık, Kıbrıs Türkü’nün Kıbrıs sorununda cezalandırılan taraf olarak müzakerelere bu aşamadan sonra devam etmesinin insan haklarına, insanlık fıtratına ve adalet hıfzına aykırı olduğunu belirtti.

Kıbrıs Rum Yönetimi’nin 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türkü adına tek taraflı tasarrufta bulunamayacağını ve yetki kullanamayacağını, söz ve temsiliyet hakkı olmadığını kaydeden Işık, Kıbrıs Türk halkının cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ersin Tatar’ı tercih etmesiyle, federasyon temelinde bir çözümü reddettiğini, devletten ve bağımsızlıktan yana iradesini ilan ettiğini kaydetti.