Vakıflar idaresi turistik konaklama tesisi adı altında kiralanan ancak gece kulübü olarak işletilen yerle ilgili 2 yıl önce soruşturma başlattı. Skandalı gündeme getiren Volkan gazetesi, Mahşeker lakabıyla tanınan işletme patronunun Başbakan İrsen Küçük’e yakın olması nedeniyle soruşturmanın iki yıldır sonuçsuz kaldığını ileri sürdü.

Vakıf arazisine genelev tartışması, bir süre önce başkent Lefkoşa’nın dışında Haspolat köyü yakınında ilahiyat koleji inşaatı sırasında da gündeme geldi.  Bazı yerel gazeteler, vakıflar idaresine ait arazi üzerine ilahiyat koleji yapılmasına karşı çıktı. İlahiyat kolejini savunanlar ise, vakıflara ait bir başka arazi üzerine genelev yapıldığına işaret etti.

Tartışmalar 2 yıldır sürüyor

KKTC İçişleri Bakanlığı Crazy and Kings adlı söz konusu gece kulübünün araziyi 1995 yılında vakıflar idaresinden kiraladığını açıkladı. Vakıflar idaresi ise, 2 yıl önce yaptığı açıklamada gece kulübünün üzerindeki araziyi bir hayırseverin Haspolat köyü camiine gelir olması amacıyla kuruma bağışladığını, bir süre kuru tarım arazisi olarak kullanılan arazinin turistik konaklama tesisi adı altında kiralandığını duyurdu. Vakıflar İdaresi, gece kulübü olarak işletilen yerle ilgili soruşturma başlattıklarını ve kira sözleşmesine aykırı bir durum tespit edilmesi halinde sözleşmenin iptal edileceğini belirtti.

Başbakan’ın adı karıştı

Ancak aradan geçen iki yıl içinde camiye gelir amacıyla bağışlanan arazi üzerindeki gece kulübünün statüsünde bir değişiklik olmadı. KKTC’de yayınlanan Volkan gazetesi dün işletme sahibi Ali Ahiskal’ın Başbakan İrsen Küçük’e yakın bir isim olması nedeniyle faaliyetine devam ettiğini ileri sürdü. Başbakan Küçük ile Mahşeker lakabıyla tanınan gece kulübü sahibinin Fenerbahçeliler derneğinde çekilen fotoğrafını yayınlayan gazete, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinde vakıf mallarıyla ilgili yayınlanan ‘Vakıf bedduası’na da yer verdi.KKTC Din İşleri Dairesi Başkanı (Müftü) Talip Atalay ise, camiye gelir olması amacıyla bağışlanan vakıf arazisinin gece kulübüne kiralanmasının caiz olmadığını belirtti.

Diyanet sitesinden Vakıf Bedduası

"Allah'a ve Ahiret gününe inanan, güzel ve temiz olan Hazreti Peygamberi tasdik eden, Sultan, Emir, Bakan, küçük veya büyük herhangi bir kimseye, bu vakfı değiştirmek, bozmak, nakletmek, eksiltmek, başka bir hale getirmek, iptal etmek, işlemez hale getirmek, ihmal etmek ve tebdil etmek helal olmaz. Kim onun şartlarından herhangi bir şeyi veya kaidelerinden herhangi bir kaideyi bozuk bir yorum ve geçersiz bir yöntemle değiştirir, iptal eder ve değiştirilmesi için uğraşır, fesh edilmesine veya başka bir hale dönüştürülmesine kastederse, haramı üstlenmiş, günaha girmiş ve masiyetleri irtikap etmiş olur. Böylece günahkarlar alınlarından tutularak cezalandırıldıkları gün Allah onların hesabını görsün. Mâlik onların isteklisi, zebaniler denetçisi ve cehennem nasibi olsun. Zira Allah'ın hesabı hızlıdır. Kim bunu işittikten sonra, onu değiştirirse onun günahı, değiştirenler üzerindedir. Kuşkusuz O, iyilik edenlerin ecrini zayi etmez..."