İRSEN KÜÇÜK: “HALKIMIZ BİZE GÜÇ VERMEKTEDİR”

 Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı İrsen Küçük Beyarmudu, Akdoğan, Vadili ve Paşaköy’ü ziyaret etti.

UBP’den verilen bilgiye göre, Genel Başkan İrsen Küçük’e ziyaretli sırasında, UBP Gazimağusa Milletvekilleri ve Milletvekili Adayları, Belediye Başkanları, UBP Gazimağusa İlçe Başkanlığı ve bölge köylerin örgüt üyeleri eşlik etti.

Ziyaret edilen yerlerde açılış konuşmalarını UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Sunat Atun yaptı. Sunat Atun yaptığı konuşmalarda, UBP’nin, diğer siyasi partilere göre en iyi kadro ile 28 Temmuz tarihinde yapılacak olan seçimlere gireceğini savunarak, “UBP son dört yıllık iktidarı döneminde son derece önemli icraatlara imzalar atmıştır. UBP bütün icraatlarını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yeniden yapılandırma ve gençlerimize daha güzel yarınlar hazırlama adına yaptı. Biz hizmetlerimize nokta koymadık. Bir virgül koyduk ve 28 Temmuz’dan itibaren halkımızın desteğiyle bu virgülü kaldırarak icraatlarımıza yeniden devam edeceğiz” dedi.

UBP Genel Başkanı İrsen Küçük de Beyarmudu, Akdoğan, Vadili ve Paşaköy’de yaptığı ayrı ayrı konuşmalarda, gezdikleri, ziyaret ettikleri her yerde halkın yoğun ilgisi ve sevgisi ile karşılandıklarını belirterek, “Halkımızın bizlere karşı bu yoğun ilgisi ve sevgi gösterileri bizlere güç vermekte ve gücümüze güç katmaktadır.  Ben tüm KKTC Halkına ziyaret ettiğim her yerde bana ve tüm UBP’lilere gösterdikleri güvenden dolayı yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İrsen Küçük, UBP’ye ihanet edercesine daha partiden istifa etmeden, CTP, DP ve TDP ile işbirliği yaparak kendi partilerinin hükümetini düşürenlerin büyük bir ihanet yaptıklarını savunarak, “Şimdi de gittikleri yerlerde, ‘biz İrsen Küçük’e kızdık da kaçtık, ama siz mühürlerinizi kırın da bize de bir tik’cik verin’ demektedirler. Yağma yoktur sevgili kardeşlerim. Hiçbir UBP’li mührünü kırarak onlara tik vermeyecektir. Kırılan her mühür bizim partimizin aleyhinedir. Partimizin yeniden iktidar olması için mühür şarttır. Bu insanlara itibar ederek mühürlerinizi kırmayınız. Şunu da önemle belirteyim ki, herkes mutlaka sandığa gitmelidir ve oy’unu mutlaka kullanmalıdır” dedi.

UBP Genel Başkanı Küçük, DP, CTP ve TDP’nin kurulan bu geçici hükümeti desteklediklerini, dolayısıyla hükümetin tüm yaptıklarına ortak olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Güya bizim hükümetimiz döneminde yolsuzluklar, su istimaller varmış da ortaya çıkaracaklarmış. Tüm dosyalar önlerindedir. Hodri meydan. İstedikleri kadar incelesinler, bizim anlımız aktır. Eğer biz hükümet olarak kalsaydık ve erken seçime gitseydik, seçim kampanyalarında bizi yolsuzluk ve su istimallikle suçlayacaklardır. Hadi şimdi onlar hükümettedirler, bulsunlar da kullansınlar bakalım. Hiç bir şey bulamayacaklar, çünkü biz her şeyi yasalar ışığında, yasalarımıza göre yaptık.”

UBP Genel Başkanı İrsen Küçük, kendilerinin son 4 yıllık hükümetleri döneminde Anavatan Türkiye ile Ankara’yla ile çok iyi ilişkiler içeririnde olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini belirterek, şunları dile getirdi:

“Biz Anavatanımız ile 2013-2014-2015 yıllarını kapsayan bir protokol imzaladık, bu protokolün de sonuna kadar arkasındayız. Şimdi kalkıyor bu hükümet ortağı partilerin liderler ve diyorlar ki, ‘Bu program göç programıdır, bu program mahvolma programıdır.’ Ve bu protokolü uygulamayacaklarmış. Önce maaşları nasıl ödediklerini açıklasınlar diye günlerdir çağrı yapıyoruz. Şeffaf Hükümetiz diyorlar, halka maaşları nasıl ödediklerini açıklamıyorlar. Halktan neyi saklıyorlar? Açıklamazlarsa biz seçimlerden önce açıklayacağız, bunu da bilsinler. İktidara geldiler ilk icraatlarına bakınız: Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Ankara’ya gittim. Bu hükümetin aldığı karara bakınız! Benim uçak bileti paramın iptal kararını aldılar ve ‘Resmi Gazetede yayımlanmamak üzere’ diye belirttiler. Hani bunların şeffaflıkları?.”

CTP’lilerin kendi zamanlarında toplam 94 vatandaş yaptıklarını, hâlbuki bu sayının UBP döneminde binlerle ifade edilebildiğini söylediklerine de değinen Küçük, “Bizim yasalarımıza göre ülkemize çalışan ve pasaportunda beş mührü olanlar vatandaşlık için müracaat etme hakkını kazanırlar. Beş mührünü dolduran da doğal olarak müracaatını yapmaktadır. Biz de hükümetimiz döneminde dokuz mühür ve üzerindekileri vatandaş yapmaya başladık. Bu da karakteri iyi olanlara uygulandı. Hükümete geldiğimizde de vatandaş yapmaya yine devam edeceğiz” dedi. 

Küçük, UBP’nin iktidarlara layık olduğunu belirterek, “Çünkü halkımız CTP ve DP’ye 1994-2004 ve son olarak da 2009 yılında iktidar görevleri vermiştir. Onlar ne yaptı? 1994’te hükümetlerini 2.5 yıl sürdürebildiler. Bu dönemde üç kere bozulup kuruldular ve sonra erken seçime gittiler. Bu 2004 yılında da ayni oldu. Halkımız onlara on yıl sonra yeniden iktidar görevi verdi yine kaçtılar görevden ve erken seçme gittiler. Peki, Halkımız bunlara artık görev verir mi? Niye versin? Yine kaçıp gitsinler diye mi?” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türkünün kaybedecek zamanı olmadığını belirten UBP Genel Başkanı İrsen Küçük, “Biz Anavatanımız ile işbirliği içerisine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni güçlü kılmak için, halkımızın daha refah günleri ulaşması için tüm icraatlarımızı yürüttük.  İnanıyorum ki bize güvenen halkımız 28 Temmuz’da yapılacak olan seçimlerde partimize yine güvenoyu vererek, Ulusal Birlik Partisi’ni yeniden iktidar yapacaktır. Halkımıza şimdiden teşekkürlerimi sunarım” dedi.