Gazimağusa’nın Maraş bölgesinde Altıok Kahvehanesi yakınlarında dün saat 11.00’de yanan bir aracın kundaklandığı bildirildi. 
   Polis, 56 yaşındaki Hüseyin Çubukçuoğlu’nu eski sevgilisi 53 yaşındaki Özay Ömeroğlu’nun arabasını yakmakla suçlanarak gözaltına alındı. 
   Kıskançlık nedeniyle arabayı kundakladığı iddia edilen Çubukçuoğlu’nun bugün tutukluluk amacıyla Gazimağusa’da mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

 

Yanıcı madde döküldü

 

   Polisin dün gün boyu yaptığı geniş çaplı soruşturma neticesinde elde edilen ilk bulgulara göre Özay Ömeroğlu adlı kadına ait KA 054 plakalı Subaru Impreza marka lüks spor araç, üzerine yanıcı madde dökülerek kundaklandı.
   Yanma sonucunda aracın motor kısmı hariç, diğer aksamları tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi. Aracın kesin yanma nedeni, polisin yapacağı detaylı incelemeden sonra belirlenecek.
   Olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma yürüten Gazimağusa polisi, Özay Ömeroğlu’nu ve ailesini bir süreden bu yana tehdit eden Yıldırımlı Hüseyin Çubukçuoğlu’nu gözaltına aldı.
   “Kundaklama” ve “Kasti Hasar” suçlaması ile gözaltına alınan Hüseyin Çubukçuoğlu’nun Ömeroğlu’nun ailesinden bir bireye kundaklamadan dakikalar önce tehdit mesajı gönderdiği iddia edildi. Çubukçuoğlu’nun bugün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne tutukluluk maksatlı çıkarılacağı bildirildi.
   Aracın alevlenmesi ile Özay Ömeroğlu’na ait evin yatak odasının panjur ve ahşap penceresi de yanarken, Gazimağusa İtfaiyesi’nin zamanında müdahalesi sonucu yangın evin içerisine sıçramadan söndürülebildi.
   Öte yandan, Çubukçuoğlu’nun eski sevgilisi Özay Ömeroğlu’nun başka bir kişiyle ilişkisi olduğunu öğrendiği gerekçesiyle kadının aracını kundakladığı iddia edildi. Özay Ömeroğlu’nun, oğlu Kemal Kanöz Seyer ile birlikte yaklaşık 15 gün önce İngiltere’ye gittiği belirtildi.
   Oğlunu İngiltere’ye tahsil amaçlı götürdüğü öğrenilen kadının, olayı duyar duymaz büyük üzüntü içerisine girdiği öğrenildi. Polisin gece boyunca geniş çaplı soruşturma yürüttüğü bilgisi edinildi.