İNSAN HAKLARI DERNEĞİ, AB’Yİ PROTESTO ETTİ

KKTC İnsan Hakları Derneği, AB’yi, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Kıbrıslı Türklerin haklarını Rum Yönetimi’nin “inisiyatif ve ipoteğine” bırakmasından dolayı protesto etti.

Dernek, Güney Kıbrıs’ta yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde Rum Yönetimi’nin Kıbrıslı Türk parlamenter adayları ve seçmenleri için yaptığı uygulamaların; Kıbrıslı Türkler ile nasıl bir zeminde anlaşma yapmak istediklerini açıkça ortaya koyduğunu vurguladı.

Dernek Genel Başkanı Hasan Yılmaz Işık yazılı açıklamasında, "50 yıldır devam eden Kıbrıs sorununun tek nedeni olan Rum zihniyetinin hala değişmediğini ve değişme ihtimalinin de olmadığını" ifade ederek, Kıbrıs Türklerini “azınlık haklarına” mahkum etmek istediklerini kaydetti.

Işık, “Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Kıbrıslı Türk parlamenter adayların seçimlerinin yasal olarak Rumlarından ayrı ve bağımsız yapılması gerektiği halde, bunu Rumların inisiyatif ve ipoteğine bırakacak kadar Türklerin 1960 Kıbrıs Ortaklık Cumhuriyeti üzerindeki hak ve hukukunu her ortamda inkar, ihlal ve gasp eden AB’yi de şiddetle protesto ettiğini" belirtti.