Gazimağusa’da İnce Elektronik isimli işyerinde çalışan İmdat Ekiz, ikisi askeri kantin olmak üzere altı farklı işyerine sattığı elektronik eşyaların bedeli olan 16 bin 189 TL’yi zimmetine geçirmekle suçlanıyor.


İşverenin şikayeti üzerine gözaltına alınan ve dün tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarılan İmdat Ekiz, burada yaptığı beyanında, söz konusu parayı çalmadığını, sadece inisiyatif alarak daha fazla kazanç sağlayacak yeni satışlar yapmak istediğini öne sürdü.


Soruşturmanın yeni başladığını göz önünde bulunduran mahkeme, Ekiz’in 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.


   Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer’in huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan meselenin tahkikat memuru Hasan Karagil’i tanık olarak dinletti.


   Tanık polis, zanlının Lefkoşa’da Ersu, Demirhan’da Dört Kardeşler Restoran ve Mardo Ltd., Serdarlı’da Ersoy Kasap ve 2 adet askeri kantine sattığı elektronik eşyaların tutarı olan 16 bin 189 TL’yi çalışanı olduğu İnce Elektronik’e teslim etmeyip sirkat ettiğini söyledi.


   Olayın polise 12 Kasım 2012 tarihinde rapor edildiğini açıklayan Karagil, zanlının aynı gün tespit edilerek gözaltına alındığını ve gönüllü ifade verdiğini açıkladı.


   Zanlının itiraflarda bulunduğunu dile getiren Hasan Karagil, zanlının eşya satıp parasını zimmetine geçirdiği başka işyerlerinin de olabileceğine dikkat çekti.


   Karagil, zanlı aleyhine yürütülen soruşturmanın yeni başladığını belirterek, soruşturma maksatlı olarak 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.


   Mahkemenin söz vermesi üzerine zanlı İmdat Ekiz; 7 yıldır İnce Elektronik’te çalıştığını söyledi. Patronu Hasan İnce’nin kendisine çok fazla yetki ve ağır sorumluluk verdiğini öne süren zanlı, daha önce de birçok satış yaptığını ve istemesi durumunda o zaman da para çalabileceğini kaydetti.


   İnisiyatif alarak satış yapıp çok daha fazla kazanmak için para harcadığını bildiren İmdat Ekiz, satışı gerçekleştirmesi durumunda Hasan İnce’nin de çok para kazanacağını söyledi.


   Ancak satışın gerçekleşmediğini ifade eden Ekiz, Hasan İnce’nin kendisinden bu parayı istediğini, kendisinin de birkaç güne kadar arabasını satarak söz konusu parayı ödeyeceğini söylemesine rağmen tutuklandığını dile getirdi.


   Yargıç Banu Soyer, soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.