YURT KOŞULLARININ YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE ÖĞRENCİLER OTELE GÖTÜRÜLDÜ

İngiltere’deki öğrencileri KKTC’ye getiren ilk charter sefer sabaha karşı 02.00 sıralarında adaya ulaştı. Ancak 14 günlük garantina için götürüldükleri yurt koşullarının yetersizliği nedeniyle bir süre dışarıda kalan öğrencilerin bir otele yerleştirilmeye başlandığı öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İngiltere’de öğrenim gören öğrencileri getiren ilk charter seferi bugün sabah saat 02.10 itibarıyla Ercan Havaalanına iniş yaptı.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da öğrencileri Ercan Havalimanında karşıladı. Özersay ardından öğrencilerin kalmak için gittiği ancak temiz olmadığı gerekçesiyle yerleşmediği yurt önüne gitti.

Özersay burada öğrencilere yaptığı açıklamada, yaşanan sıkıntıdan dolayı öğrencilerden özür dileyerek, Riverside Otelin ayarlandığını, sağlıkçılar, polis, ve Girne Kaymakamının oraya gittiğini, gerekli denetimin yapıldığını kaydetti.

Bir biçimde sıkıntının giderildiğini ifade eden Özersay, olağan bir dönemden geçmediklerini, bu yüzden yoğunluk içinde bazı sıkıntıların yaşanabileceğini ve bunu çözeceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da öğrencilerin götürüldüğü yurt önüne giderek olayla ilgili bilgi aldı.

Özersay, öğrencilerin ülkelerine getirilmesinin hemen ardından; “Memleketin de, ailelerin de gözü aydın, evlatlarımız Londra’dan memlekete vardı... Birlikte başardık, emeği geçen herkesin emeğine sağlık” paylaşımını yapmıştı.

İngiltere’den bugün gelecek ikinci uçağın ise akşam saatlerinde adaya varması bekleniyor.