Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Birleştirilmiş Engellileri Koruma, Rehabilite ve İstihdam (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı oy birliğiyle onayladı.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda söz alan, CTP Lefkoşa Milletvekili Sıla Usar İncirli, engellilerle ilgili yasa tasarısının önemine işaret ederek, engelli yurttaşlara karşı herkesin yapması gerekenler olduğunu söyledi. İncirli, engellilerin hiçbir şekilde ayrı tutulamayacağını belirterek, kamuya istihdam edilen engelli yurttaşların özlük haklarının iyileştirilmesini sağlayan bir yasa olduğunu söyledi. 
Bunun yeterli olmadığını, engellilerin devlete istihdamı yanında özel sektörde de istihdamı ve haklarının korunması için çalışmaların sürdürülmesi gerektiğine işaret eden İncirli, yasa tasarısında emeği geçen herkesi tebrik etti.  
İncirli, konuşmasında hükümetin ve Sağlık Bakanlığı’nın ülkeye giriş mevzuatının ne olduğunun belli olmadığını ve insanların da nasıl davranacağını bilemediğini ifade ederek, bilimin bu kriterleri ortaya koyabileceğini kaydetti, eleştiriler yaptı. 
“UYARILARI DİKKATE ALARAK TOPLUM SAĞLIĞI İÇİN KARARLI ADIMLAR ATIN”
İncirli, hükümeti, Dünya Sağlık Örgütü ve bilim kurullarının uyarılarını dikkate alarak, ülkenin ve toplumun sağlığı ve geleceği için kararlı adımlar atmaya çağırdı.
Hükümetin süreci iyi yönetemediğini, açıklamalarıyla çeliştiğini, tutarlı olmadığını ifade eden İncirli, halkın ihtiyacı ve beklentisinin iyi bir yönetim olduğunu vurguladı.