“İKİ KAT FAZLA ÇALIŞACAĞIZ”

 Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’in (CTP-BG) Lefkoşa Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ile CTP-BG’nin belediye meclis üyeliği adayları, seçim çalışmaları kapsamında bazı okulları ziyaret etti.

CTP-BG’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nu, Lefkoşa Türk Lisesi’ni, Demokrasi Ortaokulu’nu, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Bayraktar Ortaokulu ve Bayraktar Türk Maarif Koleji’ne giden Fellahoğlu ve ekibi, okul müdürleri ve öğretmenlerle görüştü.

Fellahoğlu ve ekibi desteklerini istediği öğretmenlerin sorularını yanıtladı. Belediyede bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği çalışmaları anlatan Fellahoğlu, geçmiş yıllardaki kötü yönetim nedeniyle LTB’nin birçok konuda geri kaldığını söyledi.

Fellahoğlu, şöyle devam etti:

“Geride bıraktığımız bir yılda belediyeye 5,6 milyon TL katkı yarattık. Bu yıl belediyelere ayrılan 50 milyon TL henüz kullandırılmadı. Lefkoşa’nın kanalizasyon ve yağmur suyu sorunları var. 2 kat fazla çalışıp, önümüzdeki dört yılı sekiz yıla çıkartarak mesafe alacağız.”

Lefkoşalıların bisiklet sürmek ve yürüyüş yapmak için Güney Kıbrıs’a geçtiklerini bildiğini de söyleyen Fellahoğlu, “Lefkoşa’nın güneyi kent, kuzeyi köy konumundadır. Kuzeyde bisiklet sürecek yol olmadığı gibi, bisiklet yolunu gösteren bir levha bile yok. Yapacağımız yeni kaldırımlarda bisiklet yolları da olacak. Lefkoşa’yı yıldızlı kentler arasına sokacağız” şeklinde konuştu.

2006 yılından sonra LTB’de popülizm nedeniyle kötü günler yaşandığını söyleyen Fellahoğlu, “Yarattığımız kaynaklarla geriye dönük tüm maaşlar ödendi. Bir yıllık dönemde bir tek kişi istihdam edilmedi. 5-6 yıldır geçici olarak çalışan işçileri kadroladık. Çünkü bu işçiler Lefkoşa’nın yükünü çeken emekçilerdir” dedi.