Vadili- Paşaköy anayolunda dün günün ilk saatlerinde meydana gelen ve iki aracın yüz yüze çarpıştığı trafik kazasında araçların sürücüleri olan 24 yaşındaki Halil İletir ve 23 yaşındaki Nilgün Zengin ağır yaralandı.


Hurdaya dönen iki aracın içerisinden çıkarılan genç sürücüler Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Cerrahi Servisi’nde müşahede altına alındılar.


  Öte yandan, kaza sırasında yolun karşı şeridine geçen Halil İletir’in aracının kilometre saati 80 kilometrede takılı kalırken, kendi şeridinde yol alan Nilgün Zengin’in aracının kilometre saatinin 50 kilometrede takılı kaldığı öğrenildi.

   Vadili- Paşaköy anayolunun 5.ve 6. Kilometreleri arasında meydana gelen trafik kazası saat 01.15’te gerçekleşti.

   İnönü sakini Halil İletir’in, yönetimindeki LY 458 plakalı Ford Fiesta marka araçla Vadili’den Paşaköy’e doğru giderken dikkatsizliği sonucu yolun karşı şeridine geçtiği öğrenildi.


   Halil İletir’in aracının yolun karşı şeridine geçtiği sırada Paşaköy istikametine doğru seyreden Vadili sakini Nilgün Zengin’in yönetimindeki HP 501 plakalı Seat marka araçla yüz yüze çarpıştıkları belirlendi.


   Yüz yüze çarpışan her iki araç da hurdaya dönerken her iki aracın motorlarının yerinden sökülmesi görenleri şaşkına çevirdi.


   Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan her iki kazazedenin de hayati tehlikeleri olmadığı belirtilirken polisin kaza ile ilgili soruşturmasının devam ettiği bildirildi.