AFTAN BİN 109 KİŞİ YARARLANDI

İçişleri Bakanlığı, Muhaceret Affı olarak da bilinen Yabancılar ve Muhaceret Yasası’ndan bin 109 kişinin yararlandığını ve ülkedeki yasal mevzuat uyarınca yaşamaya başladığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, aile birliğinin sağlanması amacıyla hazırlanan, ülkede cezalı olarak bulunan veya yurtdışında bulunup da yüklü miktarda para cezası olduğu için KKTC’ye giriş yapamayan ancak burada aile bağı olan yabancılar için yürürlüğe giren Yabancılar ve Muhaceret Yasası’nın uygulama süresi sona erdi.

Buna göre, uygulama süresince bin 109 kişi aftan faydalanarak KKTC’deki yasal mevzuat uyarınca ikamet etmeye başladı.

Bakanlık açıklamasında, bu aftan yararlanan kişiler arasından çalışma izni almak isteyenlerin, yasa kurallarından faydalandıkları günden başlayarak 30 gün içinde, yurtdışına çıkış yapmadan ve ön izinden muaf olarak çalışma izni alabileceklerini hatırlatıldı.

Aftan faydalanan kişi sayısı ve detaylar ise şöyle:

“KKTC vatandaşının eşi olması sebebiyle ilgili dairede yapılan işlem sayısı 11; giriş-çıkış kapılarında yapılan işlem sayısı 150.

Çalışma izinlinin eşi olması sebebiyle dairede yapılan işlem sayısı 196; giriş-çıkış kapılarında yapılan işlem sayısı 300.

Öğrenci olanların dairede yapılan işlem sayısı 35; giriş-çıkışlarda yapılan işlem sayısı 30.

KKTC vatandaşının ve öğrenci olanlar anne/baba olması sebebiyle dairede yapılan işlem sayısı 70; giriş-çıkış kapılarında yapılan işlem sayısı 98.

KKTC vatandaşının ve çalışma izinlinin çocukları olması sebebiyle dairede yapılan işlem sayısı 69, giriş-çıkış kapılarında yapılan işlem sayısı 150.

Toplamda 381 kişi için dairede işlem yapılırken, 728 kişi için de giriş çıkış kapılarında işlem yapıldı.”